This translation may not reflect the changes made since 2011-09-20 in the English original. Please see the Translations README for information on maintaining translations of this article.

Шта има ново у вези са Пројектом ГНУ

Предстојећа збивања | Укорак са ГНУ-ом и ЗСС | Информације за штампу и Издања

19. септембар 2008.
Хвала SGI-у на ослобађању 3Д радну површину ГНУ-а са Линуксом!
4. септембар 2008.
Француски држављани — Адопи (Hadopi) намерава да усвоји закон Loi Creation et Internet, који би казнио оне који не „поштују“ ауторска права на Интернету. Нумерама наводи десет разлога да се не усвоји овај закон.
21. август 2008.
ЗСС прима номинације за две његове годишње награде, Награду за напредак у слободном софтверу и Награду за пројекте од друштвеног значаја. Пошаљите ваше номинације за награде слободног софтвера 2008. — Номинације се примају до 31. октобра 2008.
31. јул 2008.
ЗСС је објавила чланак који открива ограничења која Епл користи да заустави софтвер под ОЈЛв3 да ради на његовој платформи Ајфоун (iPhone), како би спречио кориснике да деле и мењају слободни софтвер на њиховим преносивим рачунарима. Молимо вас да прочитате и поделите овај чланак са вашим пријатељима, породицом, колегама и сарадницима.
11. јул 2008.
Прочитајте и поделите са пријатељима, породицом и сарадницима ових 5 разлога да се избегне iPhone 3G. iPhone-ов УДП (DRM) спречава да се на њему покреће слободни софтвер, и овлашћује Епл да одређује шта се може легално инсталирати на њихов мобилни рачунар.
24. јун 2008.
Борите се против канадске УДАП!.
20. јун 2008.
Реагујте поводом ТСПФ-а — Трговинског споразума против фалсификовања (ACTA — the Anti-Counterfeiting Trade Agreement).
14. мај 2008.
Задужбина за слободни софтвер (ЗСС) је направила помак у њиховој кампањи у вези са PlayOgg.org, објавивши да је станица вести Националног јавног радија — НЈР (National Public Radio — NRP) WBUR Boston почела светско веб емитовање у слободном звучном формату Ogg Vorbis. Ток WBUR-а је доступан на http://www.wbur.org/listen/, а можете и директно да посетите http://audio.wbur.org/stream/live_ogg.m3u.
5. март 2008.
ГНУ се пријавио као организација у Гугловом програму Кодно лето 2008. Уколико бисте желели да учествујете као ментор, студент, или на било који други начин, молимо вас да видите досадашње предлоге пројекта КЛ и додатне смернице КЛ-а.
24. јануар 2008.
Налазимо се у завршним данима наше зимске акције за прикупљање средстава. Потребно нам је још 70 чланова да бисмо постигли циљ од 500 до краја месеца. Придружите се данас, и помозите да се рашире информације додавањем виџета за прикупљање средстава вашем вебнику или веб месту!

Шта је било ново претходних година


Преводи ове странице:

[en] English   [ar] العربية   [bg] български   [de] Deutsch   [fr] français   [it] italiano   [sq] Shqip   [sr] српски   [uk] українська  

 [FSF logo]  “The Free Software Foundation (FSF) is a nonprofit with a worldwide mission to promote computer user freedom. We defend the rights of all software users.”