English [en]   العربية [ar]   català [ca]   Česky [cs]   español [es]   Bahasa Indonesia [id]   italiano [it]   Nederlands [nl]   polski [pl]   português do Brasil [pt-br]   简体中文 [zh-cn]   繁體中文 [zh-tw]  

Thanks to your support, 2015 marks 30 years of the FSF! In the next 30 years, we want to do even more to defend computer user rights. To kick off in that direction, we're setting our highest-ever fundraising goal of $525,000 by January 31st. Read more.

$525K
28% (145K)
Count me in

This translation may not reflect the latest changes to the English original. Please see the Translations README for information on maintaining translations of this article.

Testimonis GNU

El programari lliure no és un simple passatemps de programadors; és una contribució productiva per a persones i negocis d'arreu del món. Des dels fabricants de llaços ornamentals als investigadors científics, el programari lliure ajuda a centenars de milers de persones en la seva feina quotidiana. El seu desenvolupament continua a velocitat supersònica per satisfer la necessitat insaciable dels usuaris de tot tipus d'aplicacions.

El projecte GNU ha tingut una gran influència en el desenvolupament de programari lliure durant més d'una dècada, creant una immensa quantitat d'eines importants com ara compiladors robusts, editors de textos potents i fins i tot un sistema operatiu completament funcional. El programador del MIT Richard Stallman va iniciar el 1984 aquest projecte per tal de crear un entorn operatiu lliure compatible amb Unix. Des de llavors, milers de programadors s'hi han unit amb l'objectiu de produir programari lliure d'alta qualitat que sigui accessible a tothom.


Els testimonis següents desmunten la falsa percepció que el programari lliure és poc pràctic, inestable i sense suport.


Altres testimonis:


Si podeu donar referències sobre el programari lliure, ens agradaria conèixer-les i afegir-les a aquesta pàgina. Les referències extenses i detallades són més útils que les curtes. Podeu enviar-les a <gnu@gnu.org>.

[Logotip de la FSF]“La nostra missió és preservar, protegir i promoure la llibertat d'utilitzar, estudiar, copiar, modificar i distribuir programari, i defensar els drets dels usuaris de programari lliure.”

La Free Software Foundation és la principal organització patrocinadora del Sistema Operatiu GNU. Doneu suport a GNU i la FSF comprant manuals i regals, unint-vos a la FSF com a membre associat, o fent una donació, ja sigui directament a la FSF o via Flattr.

Tornar a dalt