This translation may not reflect the changes made since 2022-01-23 in the English original.

You should take a look at those changes. Please see the Translations README for information on maintaining translations of this article.

Copyright pe foc!

Am fost la un bar aseară iar un tip mi-a cerut un foc pentru țigara sa. Dintr-o dată mi-am dat seama că există cerere și aș putea face bani din asta, așa că am fost de acord să-i aprind țigara pentru 100 de lei, dar de fapt nu i-am dat un foc, ci i-am vândut o licență să-și aprindă țigara. Licența pentru foc i-a interzis să dea un foc și altora, din moment ce acel foc era proprietatea mea. Tipul era beat și m-a tratat ca pe un lunatic, dar a acceptat focul meu (și prin urmare licența ce guverna folosirea lui) în cele din urmă. Bineînțeles că în câteva minute am observat că un prieten de-al său i-a cerut un foc și spre stupoarea mea el i-a dat țigara și mi-au piratat focul! M-am înfuriat și-am dat să mă apropii de acea parte a barului dar spre oroarea mea acel prieten a început să aprindă țigările altor persoane din stânga, din dreapta, de peste tot! În câteva clipe toți fumătorii din acea zonă a barului aveau țigările aprinse de la focul MEU, fără a-mi plăti însă nimic. Înfuriat, am început să alerg de la o persoană la alta smulgându-le țigările din mâini, aruncându-le la pământ și călcându-le în picioare.

În mod ciudat, portarul și securitatea barului n-au arătat nici un pic de respect pentru drepturile mele de proprietate și m-au aruncat afară pe ușă.

--Ian Clarke