English [en]   العربية [ar]   Deutsch [de]   français [fr]   italiano [it]   മലയാളം [ml]   Nederlands [nl]   polski [pl]   русский [ru]   Shqip [sq]  

Associate members power up the Free Software Foundation. Help smash our goal of 700 new members or donate by December 31st!

Join

$34,826
$450,000

Dit is een vertaling van een Engelstalige pagina.

Bedrijven die computers verkopen met GNU/Linux voorgeïnstalleerd

Er zijn computers die kunnen functioneren met uitsluitend vrije software. Deze computers geven de gebruiker de volledige zeggenschap en worden aanbevolen door de FSF middels het certificeringsprogramma Respects Your Freedom (RYF). Voor een lijst van bedrijven die dit soort computers verkopen, kijk op fsf.org/ryf.

Er zijn ook computers waarop een volledig vrij GNU/Linux-besturingssysteem is voorgeïnstalleerd, maar waar een niet-vrij BIOS nodig is. Als het een Intel-computer is, bevat het waarschijnlijk Intel ME, wat een achterdeur is. Deze computers zijn niet gecertificeerd in het certificatieprogramma Respects Your Freedom (RYF) van de FSF. Voor een lijst van bedrijven die dit soort computers verkopen, kijk hier.

NAAR BEGIN


[FSF logo] “Onze missie is het behouden, beschermen en promoten van de vrijheid om computersoftware te gebruiken, bestuderen, kopiëren, wijzigen en verspreiden, en het beschermen van de rechten van gebruikers van vrije software.”

De Free Software Foundation is de hoofdsponsor van het GNU besturingssysteem. Steun GNU en de FSF door handleidingen en andere gadgets te kopen, door lid te worden van de FSF of met een schenking, direct aan de FSF of via Flattr.