Dit is een vertaling van een Engelstalige pagina.

Praktijkvoorbeelden

We voeren wereldwijd onderzoek uit naar voorbeelden van privé-, publieke- en informele onderwijsinstellingen die het gebruik van Vrije Software succesvol hebben geëmplementeerd. We proberen hier geen uitgebreide databank op te zetten. In plaats daarvan presenteren we een selectie succesgevallen, waarbij we hopen dat deze voorbeelden eenieder zal inspireren die overweegt op Vrije Software over te stappen.

Wanneer je een geschikt voorbeeld kent dat hier opgenomen kan worden, neem dan alsjeblieft contact met ons op via <education@gnu.org> om dit aan ons te laten weten.

 Argentinië   India 

Argentinië

Escuela Cristiana Evangélica de Neuquén (ECEN)
Een basisschoolleraar met weinig technische kennis zorgde ervoor dat haar school alle computers migreerde, inclusief de administratiekantoren en bibliotheek.

India

Ambedkar Community Computing Center (AC3)
Een groep Vrije Software-aanhangers in Bangalore onderwijst computervaardigheden aan minderbedeelde kinderen door alleen gebruik te maken van vrije systemen en programma's.

Vocational Higher Secondary School Irimpanam (VHSS Irimpanam)
Eén van de duizenden scholen die compleet zijn overgestapt naar Vrije Software als onderdeel van het overheidsproject IT@School.