English [en]   Deutsch [de]   ελληνικά [el]   français [fr]   hrvatski [hr]   italiano [it]   日本語 [ja]   Nederlands [nl]   русский [ru]   Shqip [sq]   українська [uk]  

Leden maken het werk van de Free Software Foundation mogelijk. Help ons het doel van 700 nieuwe leden te behalen of doneer voor 31 december!

Word lid

$249,063
$450,000

Onderwijs → Praktijkvoorbeelden

Dit is een vertaling van een Engelstalige pagina.

Praktijkvoorbeelden

We voeren wereldwijd onderzoek uit naar voorbeelden van privé-, publieke- en informele onderwijsinstellingen die het gebruik van Vrije Software succesvol hebben geëmplementeerd. We proberen hier geen uitgebreide databank op te zetten. In plaats daarvan presenteren we een selectie succesgevallen, waarbij we hopen dat deze voorbeelden eenieder zal inspireren die overweegt op Vrije Software over te stappen.

Wanneer je een geschikt voorbeeld kent dat hier opgenomen kan worden, neem dan alsjeblieft contact met ons op via <education@gnu.org> om dit aan ons te laten weten.

Argentinië | India

Argentinië

Escuela Cristiana Evangélica de Neuquén (ECEN)
Een basisschoolleraar met weinig technische kennis zorgde ervoor dat haar school alle computers migreerde, inclusief de administratiekantoren en bibliotheek.

India

Ambedkar Community Computing Center (AC3)
Een groep Vrije Software-aanhangers in Bangalore onderwijst computervaardigheden aan minderbedeelde kinderen door alleen gebruik te maken van vrije systemen en programma's.

Vocational Higher Secondary School Irimpanam (VHSS Irimpanam)
Eén van de duizenden scholen die compleet zijn overgestapt naar Vrije Software als onderdeel van het overheidsproject IT@School.

NAAR BEGIN


[FSF logo] “Onze missie is het behouden, beschermen en promoten van de vrijheid om computersoftware te gebruiken, bestuderen, kopiëren, wijzigen en verspreiden, en het beschermen van de rechten van gebruikers van vrije software.”

De Free Software Foundation is de hoofdsponsor van het GNU besturingssysteem. Steun GNU en de FSF door handleidingen en andere gadgets te kopen, door lid te worden van de FSF of met een schenking, direct aan de FSF of via Flattr.