Αυτή είναι μία μετάφραση μιας αυθεντικής σελίδας στα Αγγλικά.

Μελέτες περίπτωσης

Διεξάγουμε έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο για να εξετάσουμε περιπτώσεις ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και άτυπων εκπαιδευτικών περιβαλλόντων, τα οποία υλοποίησαν με επιτυχία τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού. Εδώ δεν προσπαθούμε να καταρτίσουμε μια περιεκτική βάση δεδομένων. Αντίθετα, παρουσιάζουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις επιτυχίας, με την πεποίθηση ότι η μαρτυρία αυτή θα δώσει έμπνευση στον καθέναν που σκέπτεται να εγκαταστήσει για πρώτη φορά, ή να πραγματοποιήσει μια μετάβαση στο Ελεύθερο Λογισμικό.

Αν γνωρίζετε κάποια περίπτωση που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί εδώ, παρακαλώ ελάτε σε επαφή μαζί μας στο <education@gnu.org> για να μας ενημερώσετε.

Αργεντινή

Χριστιανικό Ευαγγελικό Σχολείο του Neuquén (ECEN)
Μια δασκάλα του Δημοτικού με λίγες τεχνικές ικανότητες κατορθώνει να οδηγήσει το σχολείο της στην πραγματοποίηση μιας μετάβασης όλων των σταθμών εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων διοίκησης και της βιβλιοθήκης.

Ινδία

Κέντρο Πληροφορικής της Κοινότητας Ambedkar (AC3)
Μια ομάδα υποστηρικτών του Ελεύθερου Λογισμικού στην πόλη Bangalore διδάσκει ικανότητες χειρισμού υπολογιστών σε μη προνομιούχα παιδιά χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελεύθερα συστήματα και προγράμματα.

Ανώτερο Δευτεροβάθμιο Επαγγελματικό Σχολείο του Irimpanam (VHSS Irimpanam)
Ένα από τα χιλιάδες σχολεία που μετέβησαν πλήρως σε Ελεύθερο Λογισμικό στα πλαίσια του κυβερνητικού έργου IT@School.