Αυτή η μετάφραση μπορεί να μην αντανακλά τις αλλαγές που έγιναν από τις 2021-10-01 στο Αγγλικό πρωτότυπο.

Καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά σε εκείνες τις αλλαγές. Παρακαλούμε δείτε το Μεταφράσεις ΔΙΑΒΑΣΕΜΕ για να βρείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε να ενημερωθεί αυτή η μετάφραση.

Ένα απαντητικό γράμμα στις Word επισυνάψεις

Το γράμμα αυτό συνιστά το OpenOffice· το LibreOffice δεν υπήρχε τότε. Το LibreOffice είναι αυτό που συστήνουμε εμείς.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπόρεσα να διαβάσω το Microsoft Word έγγραφο που μου στείλατε. Η Microsoft αλλάζει σταθερά τη μορφή .doc σε κάθε έκδοση του Microsoft Word (4.0, 95, 97, 2000 και τώρα XP). Η Microsoft έχει επίσης σκόπιμα αρνηθεί να δημοσιεύσει τις προδιαγραφές της μορφής .doc στην κοινότητα, κάνοντας έτσι το Microsoft Word τη μόνη εφαρμογή που μπορεί να ανοίξει αξιόπιστα αυτή τη μορφή. Υπάρχει βέβαια η εφαρμογή Microsoft Word Viewer, αλλά τρέχει μόνο σε λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows και δεν επιτρέπει σε κάποιον να επεξεργαστεί το έγγραφο.

Η ομάδα που ανέπτυξε το λογισμικό που έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ (OpenOffice.org), έχει προσπαθήσει σκληρά να καταλάβει πώς δημιουργείται και διερμηνεύεται η μορφή .doc, ώστε να την κάνει διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους. Εκείνοι πιστεύουν πως όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι ν' ανταλλάσσουν πληροφορίες ηλεκτρονικά, και το .doc είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές. Γι' αυτό και προσπάθησαν να κάνουν το OpenOffice.org, τον κύριο ανταγωνιστή στη σουίτα Office της Microsoft, όσο το δυνατό πιο συμβατό με τις μορφές της Microsoft. Αλλά αυτό δεν αρέσει στη Microsoft, επειδή θα σήμαινε άνθρωποι που δεν έχουν αγοράσει τα Microsoft Windows και το Microsoft Office θα μπορούσαν να διαβάζουν και να γράφουν .doc έγγραφα.

Δυστυχώς φαίνεται πως η Microsoft μερικές φορές πετυχαίνει το σκοπό της. Η μη-Microsoft εφαρμογή μου δε μπόρεσε ν' ανοίξει το .doc έγγραφο που μου στείλατε. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε πληροφορίες, μέχρι να γίνει ένα από τα παρακάτω:

[0] Οι πληροφορίες που προορίζονταν να διαβαστούν/επεξεργαστούν από εμένα να μετατραπούν σε μια ανοιχτή μορφή την οποία άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν Microsoft Windows και Microsoft Office να μπορούν να επεξεργαστούν.

[1] Να αγοράσω και εγκαταστήσω τα Microsoft Windows, Microsoft Word και ,συνεπαγόμενα, όλες τις άλλες εφαρμογές της Microsoft που είναι απαραίτητες για να κάνω τη δουλειά μου.

Επειδή θα είναι μια κρύα μέρα στην κόλαση πριν να κάνω το δεύτερο, θα πρότεινα να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες ηλεκτρονικά.

--A

ΥΓ: Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Απλά, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το έγγραφο που μου στείλατε, και προσπάθησα να εξηγήσω γιατί η υπόθεση ότι θα μπορούσα να το διαβάσω, ήταν λανθασμένη.

ΥΥΓ: Όταν προσπάθησα να ανοίξω το έγγραφο που μου στείλατε, ο επεξεργαστής κειμένου μου κατέρρευσε, προφανώς αδυνατώντας να διερμηνεύσει κατάλληλα τη μορφή .doc. Ο επεξεργαστής κειμένου μου διαχειριζόταν 4 άλλα έγγραφα εκείνη τη στιγμή. Δύο από αυτά ήταν εργασίες, και όλες οι αλλαγές που δεν είχα προλάβει να αποθηκεύσω χάθηκαν. Συνολικά, περίπου δύο ώρες δουλειάς χάθηκαν επειδή οι προγραμματιστές του OpenOffice.org δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τοποθέτησε η Microsoft, και να απεικονίσουν το έγγραφο με κατάλληλο τρόπο. Πιστεύω πως είναι οι τελευταίοι που θα πρέπει να κατηγορηθούν γι' αυτή την αποτυχία.

ΥΥΥΓ: Για περισσότερους λόγους γιατί η μορφή .doc δεν πρέπει να είναι η μορφή προτίμησης όταν ανταλλάσσουμε πληροφορίες ηλεκτρονικά, σας προσκαλώ να διαβάσετε το http://www.gnu.org/philosophy/no-word-attachments.html. Μπορεί να είναι μακροσκελές, αλλά σίγουρα φανερώνει τους συμβιβασμούς που τόσο εσείς, ως αποστολέας, όσο κι εγώ, ως παραλήπτης, κάνουμε με το να ανταλλάσσουμε έγγραφα Microsoft Word.