Αυτή η μετάφραση μπορεί να μην αντανακλά τις αλλαγές που έγιναν από τις 2016-03-05 στο Αγγλικό πρωτότυπο.

Καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά σε εκείνες τις αλλαγές. Παρακαλούμε δείτε το Μεταφράσεις ΔΙΑΒΑΣΕΜΕ για να βρείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε να ενημερωθεί αυτή η μετάφραση.

Βοηθώντας το Έργο GNU και το κίνημα ελεύθερου λογισμικού

Για γενικές ερωτήσεις σχετικά με το έργο GNU, ταχυδρομήστε στο <gnu@gnu.org> ενώ για ερωτήσεις και προτάσεις σχετικά με αυτό τον ιστοχώρο, ταχυδρομήστε στο <webmasters@gnu.org>.

Βοηθήστε στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος GNU

Αν θέλετε να εργαστείτε εθελοντικά στο GNU λογισμικό, δείτε πως να γίνετε εθελοντής.

Παρακαλούμε ενημερώστε τους Συντονιστές Εθελοντών GNU <gvc@gnu.org> εάν αρχίσετε ένα νέο πακέτο που βρήκατε σε εκείνες τις λίστες. Θέλουμε να παρακολουθούμε σε ποιες εργασίες υπάρχει δραστηριότητα.

Όταν γράφετε λογισμικό για το GNU, παρακαλούμε ακολουθήστε τα Πρότυπα Κωδικοποίησης GNU και τις Πληροφορίες για Συντηρητές Λογισμικού GNU.

Μερικές φορές μας προσφέρεται λογισμικό που εκτελεί σε σημαντικό βαθμό την ίδια εργασία μ' ένα υπάρχον πακέτο GNU. Αν και βέβαια εκτιμούμε όλες τις προσφορές, θα θέλαμε φυσιολογικά να ενθαρρύνουμε τους προγραμματιστές να περνάνε την ώρα τους δημιουργώντας ελεύθερο λογισμικό που να λύνει νέα, όχι ήδη λυμένα προβλήματα. Έτσι, πριν ξεκινήσετε την ανάπτυξη ενός νέου προγράμματος, ελέγξτε τον Κατάλογο Ελεύθερου Λογισμικού για ελεύθερο λογισμικό που κάνει ήδη την σκοπούμενη εργασία.

Μπορούμε να προσφέρουμε μερικές πηγές για να βοηθήσουμε τους κατασκευαστές λογισμικού GNU.

Εάν επιθυμείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη GNU λογισμικού, οι Συντονιστές Εθελοντών GNU <gvc@gnu.org> μπορούν να σας υποστηρίξουν. Θα μπορέσουν να σας φέρουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε παρόμοια έργα. Όταν θα έχετε επιλέξει ένα θέμα από τις λίστες εργασιών μας, παρακαλούμε ενημερώστε τους ότι ενδιαφέρεστε να εργαστείτε πάνω σε αυτό.

Γίνετε εθελοντές με το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού

Το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού είναι ο κύριος οργανικός ανάδοχος του Λειτουργικού Συστήματος GNU. Το ΙΕΛ βοηθάει επίσης στη διάδοση της γνώσης για τα ηθικά και πολιτικά ζητήματα της ελευθερίας του λογισμικού.

Όπως και το GNU, το ΙΕΛ παίρνει μεγάλο μέρος της δύναμής του από εθελοντές. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να γίνετε εθελοντές και μια σπουδαία κοινότητα για να γίνετε μέλος, ειδικά εάν δεν διαθέτετε το τεχνικό υπόβαθρο για να συνεισφέρετε απευθείας στην ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού. Ελέγξτε τη σελίδα εθελοντισμού του ΙΕΛ για να αρχίσετε, ή την κεντρική σελίδα για να μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό.

Διαδώστε τη γνώση για το έργο GNU και το κίνημα ελεύθερου λογισμικού

Εργαστείτε για το κίνημα ελεύθερου λογισμικού

Αυτή η λίστα έχει ταξινομηθεί χονδρικά με τα πιο επείγοντα θέματα στην κορυφή. Παρακαλούμε σημειώστε πως πολλά πράγματα σ' αυτή τη λίστα είναι σύνδεσμοι σε μεγαλύτερες, επεκταμένες λίστες.

Βοηθήστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και χρήση του GNU

Αυτή η λίστα έχει ταξινομηθεί χονδρικά με τα πιο επείγοντα θέματα στην κορυφή. Παρακαλούμε σημειώστε πως πολλά πράγματα σ' αυτή τη λίστα είναι σύνδεσμοι σε μεγαλύτερες, επεκταμένες λίστες.

Βοηθήστε το ΙΕΛ να χρηματοδοτηθεί

Αυτή η λίστα έχει ταξινομηθεί χονδρικά με τα πιο επείγοντα θέματα στην κορυφή. Παρακαλούμε σημειώστε πως πολλά πράγματα σ' αυτή τη λίστα είναι σύνδεσμοι σε μεγαλύτερες, επεκταμένες λίστες.

Συνεισφέρετε σχέδια γραφικών

Αναζητούμε νέα σχέδια γραφικών για μπλουζάκια και άλλα αντικείμενα GNU και ΙΕΛ που θα προσφέρουμε στο κατάστημά μας. Εάν ενδιαφέρεστε να συνεισφέρετε μερικά καλής ποιότητας έργα τέχνης για να βοηθήσετε στην εξάπλωση της γνώσης για το ελεύθερο λογισμικό, παρακαλούμε ελάτε σε επαφή με το <graphics@gnu.org>. Παρακαλούμε μη στέλνετε αρχεία μεγαλύτερα από 2 Megabytes, αλλά αντίθετα ανεβάζετε το αρχείο και στέλνετε μας ένα σύνδεσμο.

Εδώ είναι μερικές ιδέες σχετικά με το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έργα τέχνης.