Aquesta pàgina és la traducció d'una pàgina original en anglès.

Ajudeu-nos a protegir el dret a escriure programari lliure o no lliure

La Lliga per a la Llibertat de Programació es troba actualment inactiva i el seu web està arxivat. Uniu-vos si us plau a la nostra campanya End Software Patents!


El dret a escriure programari, sigui lliure o no lliure, es troba amenaçat per les patents de programari i pels processos judicials sobre els drets d'autor de les interfícies d'usuari.

La Free Software Foundation lluita contra aquestes amenaces de moltes maneres, inclosa la de donar suport i ser membre de la Lliga per a la Llibertat de Programació (League for Programming Freedom).

La Lliga és una organització d'àmplia base, composta de professors, estudiants, homes de negocis, programadors, usuaris i fins i tot companyies de programari, que s'han mobilitzat per restaurar la llibertat de desenvolupar programes. La Lliga no s'oposa al sistema jurídic que proposa el Congrés (el copyright sobre programes individuals). La Lliga intenta anul·lar els recents canvis fets pels jutges en resposta a interessos particulars.

La FSF us exhorta a unir-vos a nosaltres per combatre aquestes amenaces ajudant a la Lliga.

La Lliga no forma part de la Free Software Foundation, i no està implicada en la qüestió del programari lliure. La FSF dóna suport a la Lliga perquè, com qualsevol desenvolupador de programari menys gran que Microsoft, es troba en perill per les patents de programari i els drets d'autor sobre les interfícies. Vosaltres també esteu en perill! Seria fàcil ignorar el problema fins que us demandin a vosaltres o a la vostra empresa, però és més prudent organitzar-se abans que no passi.