Deze vertaling bevat nog niet de wijzigingen die zijn gemaakt sinds 2022-01-19 in het originele Engelstalige artikel.

Je zou kunnen kijken naar deze wijzigingen. Lees ook de handleiding voor vertalingen voor informatie over het onderhouden van vertalingen van dit artikel.

Documentatie van het GNU-project

Documentatie van GNU en andere vrije documentatie kunnen op de volgende manieren worden verkregen:

Principes van GNU-documentatie

Wij geloven dat de lezer vrij moet zijn in het kopiëren, bijwerken, en verspreiden van GNU-documentatie, net zoals GNU-software.

In het begin was al onze documentatie uitgebracht onder een korte auteursplichtige licentie, of onder de GNU General Public License (GPL). In 2001 was de GNU Free Documentation License (FDL) gemaakt om in behoeften te voorzien, die niet werden gedekt door licenties die oorspronkelijk waren ontworpen voor software. Lees het betoog van Richard Stallman, “Vrije software en vrije handleidingen”, voor meer informatie over vrije documentatie. Een Texinfo-versie van dat betoog is beschikbaar om opgenomen te worden in handleidingen.

Help mee

Help ons alsjeblieft door meer documentatie te schrijven! Dit is één van de belangrijkste manieren om bij te dragen aan de vrije-software-beweging. Klik hier voor meer details en andere manieren om te helpen.

GNU Pers: een andere manier om bij te dragen is door ons te helpen de beschikbaarheid in boekwinkels uit te breiden van GNU Pers-boeken. Voor deze of enige andere reden, kan je contact opnemen met GNU Pers.