Ky është përkthim i një faqeje anglisht në origjinal.

Rreth Sistemit Operativ GNU

Shkarkoni shpërndarje

 [GNU dhe Linux] 

Nëse po shihni për një sistem të tërë që ta instaloni, shihni listën tonë të shpërndarjeve GNU/Linux që janë plotësisht software i lirë.

Historiku i GNU-së

Ja dy postimet që Stallman-u shkroi për një tabelë njoftimesh në Stanford, teksa e vizitonte në Maj, 1983. Ato shfaqin pak nga ajo që bluante në mendje në rrugë e sipër për fillimin e zhvillimit të sistemit GNU. Në to nuk përdoret termi “software i lirë”; që, me sa duket, s’kish filluar ende t’i bënte bashkë këto dy fjalë.

Struktura e GNU-së

GNU dhe Linux

Të tjera burime të lidhura me GNU-në

GNU-ja gjetkë

(9965) GNU

Asteroid i brezit kryesor (9965) GNU, i përcaktuar hëpërhë si 1992 EF2, u emërtua për nder të projektit GNU në Minor Planet Circular 41571. Asteroidi u zbulua në Kitt Peak nga Spacewatch më 5 maj, 1992.