Deze vertaling bevat nog niet de wijzigingen die zijn gemaakt sinds 2022-04-12 in het originele Engelstalige artikel.

Je zou kunnen kijken naar deze wijzigingen. Lees ook de handleiding voor vertalingen voor informatie over het onderhouden van vertalingen van dit artikel.

GNU Getuigenissen

Vrije software is geen programmeurs-hobby; het is een productieve bijdrage aan gemeenschappen en bedrijven. Van lijstenmakers tot wetenschappelijk onderzoekers, vrije software helpt honderdduizenden in het uitoefenen van hun dagelijks werk. En de ontwikkeling gaat razendsnel door om de onstilbare behoefte van gebruikers naar allerlei toepassingen tegemoet te komen.

Het GNU Project is al meer dan tien jaar van grote invloed geweest op de ontwikkeling van vrije software door het maken van talloze belangrijke hulpmiddelen zoals robuuste compilers, krachtige tekstbewerkingsprogramma's en zelfs een volledig besturingssysteem. Het project is gestart in 1984 door Richard Stallman, een programmeur van MIT, met de bedoeling een vrij, Unix-achtig besturingssysteem te maken. Sindsdien hebben zich duizenden programmeurs hierbij aangesloten om vrije en kwalitatief hoogwaardige software te maken die iedereen kan gebruiken.


De volgende verhalen en getuigenissen weerleggen de misvatting dat vrije software onpraktisch zou zijn, onbetrouwbaar of niet onderhouden.


Andere verhalen:


Wanneer je ook een verhaal of getuigenis hebt over vrije software willen wij dat graag horen en aan deze pagina toevoegen. Langere, gedetailleerde verhalen zijn daarbij bruikbaarder dan korte getuigenissen. Je kunt je verhaal sturen naar <gnu@gnu.org>.