Αυτή η μετάφραση μπορεί να μην αντανακλά τις αλλαγές που έγιναν από τις 2022-01-19 στο Αγγλικό πρωτότυπο.

Καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά σε εκείνες τις αλλαγές. Παρακαλούμε δείτε το Μεταφράσεις ΔΙΑΒΑΣΕΜΕ για να βρείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε να ενημερωθεί αυτή η μετάφραση.

Τεκμηρίωση του Έργου GNU

Η GNU και η λοιπή ελεύθερη τεκμηρίωση μπορεί να ληφθεί με τις παρακάτω μεθόδους:

Αρχές τις τεκμηρίωσης GNU

Πιστεύουμε ότι ο αναγνώστης θα πρέπει να είναι ελεύθερος να αντιγράφει, ενημερώνει και αναδιανέμει την GNU τεκμηρίωση, όπως και το GNU λογισμικό.

Αρχικά, όλη μας η τεκμηρίωση απελευθερωνόταν κάτω από μια σύντομη copyleft άδεια, ή κάτω από τη Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης GNU (GPL). Το 2001, δημιουργήθηκε η Άδεια Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNU (FDL) προκειμένου να καλύψει ανάγκες που δεν μπορούσαν να καλυφθούν από άδειες που είχαν αρχικά σχεδιαστεί για λογισμικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελεύθερη τεκμηρίωση, παρακαλούμε δείτε το δοκίμιο του Richard Stallman, “Ελεύθερο Λογισμικό και Ελεύθερα Εγχειρίδια”. Υπάρχει διαθέσιμη μια Texinfo έκδοση αυτού του δοκιμίου για συμπερίληψη στα εγχειρίδια.

Συνεισφέρετε

Παρακαλούμε βοηθείστε μας να γράψουμε περισσότερη τεκμηρίωση! Αυτό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους να συνεισφέρετε στο κίνημα του ελεύθερου λογισμικού. Για περισσότερες λεπτομέρειες σ' αυτόν και τους άλλους τρόπους να βοηθήσετε, πατήστε εδώ.

Εκδόσεις GNU: ένας ακόμη τρόπος για να συνεισφέρετε είναι να μας βοηθήσετε να επεκταθεί η διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία των βιβλίων από τις Εκδόσεις GNU. Για το λόγο αυτό, ή για οποιοδήποτε άλλο μπορείτε να επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις GNU.