Novetats del Projecte GNU

 [imatge del cap d'un nyu]

[English | polski | Português | Italiano | Català | Српски]

Propers esdeveniments | Manteniu-vos al dia sobre GNU i la FSF | Informació per a la premsa i Comunicats de premsa

29 de juny de 2007
La FSF ha fet pública la versió 3 de la Llicència Pública General GNU i de la Llicència Pública General Reduïda GNU!
31 de maig de 2007
La FSF ha fet públic el quart esborrany de la versió 3 de la Llicència Pública General GNU, amb una última crida a fer-hi aportacions. Si us plau, llegiu-la i aprofiteu aquesta última oportunitat per aportar els vostres comentaris.
20 d'abril de 2007
Els residents a Massachusetts poden mostrar el seu suport a l'ús del programari lliure a l'administració votant al lloc web del governador Patrick.
12 d'abril de 2007
Si esteu en una universitat que té una facultat de dret, mireu si us plau els antics programes dels cursos i digueu-nos quan es va utilitzar per primera vegada l'expressió propagandística propietat intel·lectual als noms dels cursos.
9 de desembre del 2005
Eviteu que el govern francès prohibeixi el programari lliure! Vegeu la notícia de la FSF per a més informació, i signeu aquesta petició.
5 de desembre del 2005
En Richard Stallman sortirà al programa de ràdio de l'Alex Jones de 13:00 a 14:00 EST el 2005-12-06. Per a més informació, vegeu http://www.prisonplanet.com.
30 de novembre del 2005
Augmenta el ritme de treball del procés de la GPL3. La FSF ha alliberat el GPL3 Process Definition, que proporciona els detalls i defineix el calendari de com es desenvoluparà el nou esborrany de la llicència. Llegiu el document i apunteu-vos a la llista d'anuncis de ls nova GPLv3 a gplv3.fsf.org.
28 d'octubre del 2005
Atureu el sabotatge a l'OpenDocument! Assistiu al debat públic a Boston el dilluns 31 d'octubre, des de l'1 a les 5 de la tarda a la «Hearing Room A1» de la «State House». Porteu petits símbols en paper per desmostrar el vostre recolzament. Vegeu www.fsf.org per a més informació.
14 d'octubre del 2005
La MPAA i la RIAA estan intentant (un altre cop) que la «Broadcast Flag» sigui aprovada sense debat. Llegiu l'informe de l'EFF i passeu a l'acció.
28 d'agost del 2005
Escolteu l'entrevista que van fer a en RMS al GNU/Linux User Show en format OGG.
15 d'agost del 2005
L'Oficina del Copyright dels EUA està demanant comentaris sobre la possibilitat d'emprar l'Internet Explorer com a requisit per a un servei de preregistre. La FSF està recollint, lliurant i publicant comentaris en oposició a aquest requeriment. Envieu els vostres comentaris abans del 18 d'agost!
6 de juliol del 2005
El Parlament Europeu ha rebutjat (per 648 vots en contra i 14 a favor) l'intent d'imposar les patents de programari a Europa!
21 de juny del 2005
La FSF vol contractar un administrador de sistemes GNU/Linux i programador expert.
21 de juny del 2005
L'article d'en Richard Stallman L'absurditat de les patents, on demana al Parlament Europeu que rebutgi les regles que permetin les patents de programari, apareix al diari The Guardian.
13 de maig del 2005
Els cristians que s'estimen el Programari Lliure poden estar interessats en donar un cop d'ull a Penguin in the Pew, un llibre d'en Don Parris que aprofundeix en aquesta filosofia des d'un punt de vista cristià (fixeu-vos que es tracta d'un treball de tercers i per tant no és el punt de vista oficial de la FSF).
10 de maig del 2005
La Free Software, Free Society (FSFS) Conference, que organitzen els governs i organitzacions de la societat civil del Brazil, Itàlia, Veneçuela i l'Índia, està programada per als dies 28-30 de maig del 2005 a la ciutat de Thiruvananthapuram (Trivandrum), la capital de la província de Kerala, al sud de l'Índia.
6 de maig del 2005
La FSF està cercant voluntaris per a construir, verificar i empaquetar versions completes de l'OpenOffice 2.0 que utilitzin el GCJ enlloc de la plataforma no-lliure de Java. Feu un cop d'ull a la llista d'errors, pegats i millores necessàries per a millorar el suport i les instruccions per a verificar i informar sobre els errors als equips de GCJ i OpenOffice.
4 d'abril del 2005
Hi ha una necessitat vital d'atreure l'atenció de la comunitat del Programari Lliure al treball de desenvolupament que s'està duent a terme sobre les plataformes Free Flash i Free Java. Aquests projectes són importants perquè els usuaris d'ordinadors contínuament es veuen temptats d'utilitzar programari que no és lliure perquè no n'existeix un d'equivalent que ho sigui.
8 de març del 2005
Els socis de la FSF haurien de confirmar l'assistència a la trobada anual d'enguany. En Richard Stallman, l'Eben Moglen, en Lawrence Lessig i d'altres hi faran xerrades.
18 de febrer del 2005
La FSF vol llogar un ajudant de programa a temps complet.
16 de febrer del 2005
Es durà a terme una manifestació contra les patents de programari a Brusel·les.
16 de febrer del 2005
La FSF ha contractat un nou director executiu i té una web nova i diferent.
22 de gener del 2005
URGENT: La directiva europea sobre les patents de programari serà presentada per la seva aprovació al Consell d'Agricultura i Pesca el 24 de gener. Més informació aquí. És necessària una acció immediata! Podeu trobar més informació al web de la Fundació per a una Infrastructura de la Informació Lliure.
14 de gener del 2005
Free Software Magazine és la revista lliure per al món del programari lliure, disponible en paper i en format electrònic. El primer número d'aquesta nova revista ja està disponible!
4 de gener del 2005
Els actuals membres de l'FSF que aconseguiu la inscripció anual de tres nous membres rebreu un missatge personalitzat enregistrat per RMS o Eben Moglen que podreu fer servir com a missatge per al vostre contestador automàtic, el vostre correu de veu o la vostra pàgina web.
3 de gener del 2005
Hem revisat la música de Free Software Song. Els fitxers Lilypond estan aquí i aquí.
3 de gener del 2005
El fundador de GNU Richard Stallman serà entrevistat per radioActive San Diego el dijous 6 de gener a les 7PM PST (GMT 8). Aquells de vosaltres que viviu a San Diego, CA, EUA, ho podreu escoltar al 106.9 de l'FM. Podeu trobar una nota de premsa aquí.
2 de gener del 2005
Gràcies a l'artista turc Kursad Karatas ara tenim la versió en art abstracte de la nostra mascota.
29 de desembre del 2004
Hi ha una nova pàgina per a usuaris de Windows, dirigida a aquells que tenen curiositat pel programari lliure.
24 de desembre del 2004
Hem posat una cibertira a la capçalera de la pàina principal per agrair a Polònia el bloqueig de la votació europea de les patents de programari. Exhortem a tots els defensors de la llibertat no només a fer el mateix als seus llocs web, sinó també a escriure'ls una carta agraint-los la seva acció. Podeu trobar més informació aquí.
14 de desembre del 2004
www.gnu.org proporciona ara un RSS per la nostra pàgina de novetats. Estem internacionalitzant gradualment les nostres notícies. Molt aviat podreu llegir l'RSS de GNU en la vostra pròpia llengua.
19 de novembre del 2004
L'FSF està buscant un Programador i Administrador de Sistemes GNU/Linux expert a temps complert.
14 de setembre del 2004
Afegit el nou article d'en Richard Stallman: Lluitar contra les Patents de Programari - Individualment i de forma col·lectiva, amb un enllaç des de la pàgina de Filosofia.
14 de setembre del 2004
Afegit un nou logo en SVG a la pàgina d'Art de GNU en SVG.
21 d'agost del 2004
Afegida una traducció russa de la pàgina principal.
21 de juliol del 2004
La FSF està oferint dos dies de semiraris a la Universitat d'Stanford sobre la GPL i les llicències de Programari Lliure el 24 i 25 d'agost del 2004.
6 de juliol del 2004
Richard M. Stallman ha posat una petita nota a la pàgina de llicències explicant perquè la Reciprocal Public License no és una llicència lliure.
6 de juliol del 2004
The Independent alerta d'un informe de l'US Computer Emergency Response Team en relació a una vulnerabilitat de seguretat en l'Internet Explorer de Microsoft. «És possible reduir l'exposició a aquesta vulnerabilitat si s'utilitza un navegador diferent.»
(Tot i això, no s'haurien de referir a la gent que s'aprofita d'aquests forats de seguretat com a «hackers»).
1 de juliol del 2004
El parlament holandès va votar per a retirar el suport a la directiva europea de les patents de programari. Si uns quants països més canvien els seus vots, es podria vèncer les patents de programari a Europa dins el Consell de Ministres. http://www.groklaw.net/article.php?story=20040702085542832
21 de juny del 2004
La web dels Socis de la FSF disposa d'una nova interfície.
21 de juny del 2004
La FSF busca un gurú d'anàlisi de sistemes i bases de dades.
4 de juny del 2004
Afegida la pàgina Passeu a l'acció, i enllaçada des de la portada, i des de /keepingup.html. L'objectiu és permetre una millor flexibilitat de descripció de les accions en què podeu participar, mentre també hi ha un resum breu a la portada que explica en què necessitem ajuda. Passeu a l'acció s'ha modelat a partir de la pàgina de Novetats.
21 de maig del 2004
Afegides les noves instruccions per a replicar www.gnu.org a www.gnu.org/server/mirror.html. Ara recomanem l'ús d'rsync per actualitzar les rèpliques (des d'ibiblio.org, enlloc de fer-ho directament des de nosaltres).
18 de maig del 2004
Afegit Bon Nadal en 4 llengües a la pàgina d'humor.
13 d'abril del 2004
En Larry Lessig és el nou membre del Consell de Direcció de la Free Software Foundation.
13 d'abril del 2004
Afegit un nou article d'en Richard Stallman: Lliure però engrillonat - La trampa de Java, amb un enllaç a la pàgina Filosofia.
11 d'abril del 2004
Afegit un enllaç cap a la distribució UTUTO-e de GNU/Linuxto a la pàgina Enllaços cap a altres webs de Programari Lliure.
1 de març del 2004
Afegit un enllaç cap a la xerrada del Prof Eben Moglen a Harvard, a la pàgina de Filosofia.
25 de febrer del 2004
Nou ítem d'acció a la pàgina d'inici en relació a la proposta de llei sobre el copyright als EUA.
24 de febrer del 2004
Afegida una nova imatge - un nyu duent una jaqueta - a la pàgina d'Art de GNU.
22 de febrer del 2004
Afegit un assaig d'en RMS, MyDoom i tu
12 de febrer del 2004
Added the new FSF bulletin Issues 1 and 2 to Bulletins page.
29 de gener del 2004
Afegit un enllaç a la pàgina d'inici demanant suggeriments per afegir paquets de programari lliure al Directori de Programari Lliure.
23 de gener del 2004
Nova imatge de la pàgina d'inici de gnu.org.
20 de gener del 2004
Esdeveniments a Nova York entre el 20 i el 23 de gener
14 de gener del 2004
La FSF hostatjarà la conferència de premsa sobre la General Public License en relació al cas SCO contra IBM.
12 de gener del 2004
Afegit un enllaç a la pàgina de gràfics cap a un super-nyu en ASCII.
8 de gener del 2004
Nou assaig d'en Richard Stallman: «La comunitat del Programari Lliure després de 20 anys: Amb gran èxit però incomplet, i ara què?»
8 de gener del 2004
Afegit un enllaç a la pàgina d'inici cap a la versió anglesa de la pàgina web d'EFN sobre el cas d'en Jon Lech Johansen («DVD Jon»).
7 de gener del 2004
Afegit un enllaç a la pàgina d'inici cap a una notícia: La cort d'apel·lacions noruega va concloure que el DeCSS no és il·legal.
6 de gener del 2004
Article sobre el World Summit on the Information Society d'en Richard Stallman.
6 de gener del 2004
Afegit un enllaç a la web GNU/Linux User Group Bamberg/Forchheim a la pàgina de Grups d'usuaris.
5 de gener del 2004
Afegida la pàgina Manteniu-vos al dia sobre GNU i la FSF.
2 de gener del 2004
Un altre missatge electrònic graciós rebut per en rms, aquest cop suggerint noves opcions per al gcc.
2 de gener del 2004
La FSF hostatjarà els seminaris i discussions sobre les llicències de Programari Lliure relatius al cas d'SCO contra IBM a Nova York. (També teniu disponible una versió en text.)

Novetats dels anys anteriors