Deze vertaling bevat nog niet de wijzigingen die zijn gemaakt sinds 2020-06-12 in het originele Engelstalige artikel.

Je zou kunnen kijken naar deze wijzigingen. Lees ook de handleiding voor vertalingen voor informatie over het onderhouden van vertalingen van dit artikel.

Hoe je het GNU-project en de vrijesoftwarebeweging kunt helpen

Voor algemene vragen over het GNU-project, mail naar <gnu@gnu.org>. Voor vragen en suggesties over deze website, mail naar <webmasters@gnu.org>.

Help met de ontwikkeling van het GNU-besturingssysteem

Wanneer je wilt helpen bij het werken aan GNU-software, zie hoe mee te helpen.

Laat het aan onze GNU-vrijwilligerscoördinatoren <gvc@gnu.org> weten wanneer je een nieuw pakket start dat je op deze lijsten hebt gevonden. We willen graag bijhouden aan welke taken wordt gewerkt.

Wanneer je software voor GNU schrijft, neem dan alsjeblieft nota van de GNU-codeerstandaarden en informatie voor onderhouders van GNU-software.

Soms krijgen we software aangeboden die iets doet wat een bestaand GNU-pakket ook al doet. Hoewel we alle aanbiedingen zeer waarderen hebben we natuurlijk graag dat programmeurs hun tijd steken in nieuwe functionaliteit, niet aan oplossingen die we al hebben. Kijk dus eerst in het Overzicht Vrije Software om te zien of we die functionaliteit al hebben.

We kunnen beperkte ondersteuning leveren aan GNU-software-ontwikkelaars.

De GNU-vrijwilligerscoördinatoren <gvc@gnu.org> kunnen je verder helpen wanneer je het GNU-project wilt helpen. Ze kunnen je in contact brengen met andere mensen die aan dezelfde soort projecten (willen) werken. Wanneer je een taak hebt uitgekozen van onze lijst, laat hen dan alsjeblieft weten dat je hieraan wilt werken.

Word vrijwilliger bij de Free Software Foundation en doneer

De Free Software Foundation is de hoofdsponsor van het GNU-besturingssysteem. De FSF helpt ook bij het verspreiden van de ethische en politieke kwesties die komen kijken bij softwarevrijheid.

Net als GNU krijgt de FSF een groot deel van zijn kracht van vrijwilligers. Het is een geweldige plaats om vrijwilligerswerk te doen en een geweldige gemeenschap om lid van te worden, vooral als je niet de technische achtergrond hebt om direct bij te dragen aan de ontwikkeling van vrije software. Kijk eens op de vrijwilligerspagina van de FSF om te beginnen of op de thuispagina om meer over de organisatie te weten te komen.

Ondersteun de FSF en het GNU-project financieel door lid te worden van de FSF, door te doneren aan de FSF, door het kopen van handleidingen, t-shirts, stickers, en spullen van de FSF, of door vrije software te verkopen en een deel van de opbrengst aan de FSF of een andere vrije-softwareorganisatie te doneren. Door ontwikkeling te ondersteunen help je de wereld van vrije software verder.

Vertel anderen over het GNU-project en de Vrije-Software-beweging

Help bij het ontwikkelen en gebruiken van GNU

Deze lijst is min of meer op prioriteit gesorteerd. Let wel dat veel onderwerpen op deze lijst verwijzen naar weer andere lijsten.

Help bij het verbeteren van h-node.org

h-node.org is een website met informatie over hoe goed een bepaald stuk hardware werkt met vrije software.

Hulp is benodigd bij:

Voor andere manieren om te helpen, zie https://h-node.org/wiki/page/en/Main-Page. Om te communiceren met h-node-gebruikers of -ontwikkelaars, gebruik de mailinglijsten.