This translation may not reflect the changes made since 2004-02-28 in the English original.

Please see the Translations README for information on maintaining translations of this article.

Referitor la Gnutella

„Gnutella” nu este de fapt software GNU, si nu putem fi siguri ca este de fapt software liber. De fapt, este extrem de dificila gasirea de informatii despre program. Poate ca programatorii initiali au ales numele deoarece au dorit sa-l faca program GNU intr-o zi dar angajatorii lor au eliminat proiectul si nu se pare sa fi fost distribuit ca software liber. Pentru mai multe informaţii, a se vedea articolul Wikipedia.

Exista mai multe programe libere care sunt proiectate sa foloseasca acelasi protocol ca si Gnutella, cum ar fi Gtk-Gnutella, Mutella, si Gnucleus. Va rugam sa tineti cont ca , de asemenea, nici unul din aceste programe nu este oficial software GNU.

Free Software Foundation este preocupata de libertatea de a copia si a schimba software; muzica este in afara scopului nostru. Dar sunt asemanari partiale in problemele de etica intre copierea de software si copierea unor inregistrari muzicale. Unele articole din directorul filosofie sunt legate de probleme in ceea ce priveste copiatul si a altor lucruri in afara de programe. Unele din articolele altor persoane catre care avem link-uri sunt de asemenea relevante.

Indiferent de tipul informatiei publicate ce este pusa la dispozitia tuturor, le cerem oamenilor sa respinga ideea ca unele persoane sau companii au dreptul natural de a interzice punerea in comun si de a dicta exact modul in care publicul il poate folosi. Chiar si sistemul legislativ al SUA respinge in mod expres aceasta idee antisociala.