English [en]   العربية [ar]   Deutsch [de]   français [fr]   Shqip [sq]  

Anëtarët shok bëjnë të mundur funksionimin e fondacionit Free Software Foundation. Ndihmoni të arrijmë synimin tonë të 700 anëtarëve të rinj ose dhuroni deri më 31 Dhjetor!

Bëhuni Pjesë

81 mijë dollarë
450 mijë dollarë

Ky është përkthim i një faqeje Anglisht në origjinal.

Freedom Fry — “Gëzuar datëlindjen GNU”

Z. Stephen Fry ju njeh me software-in e lirë, dhe ju kujton një datëlindje shumë të veçantë.

Mbi 20 përkthime të filmit deri sot

Ndihmoni të përkthehet videoja në gjuhën tuaj dhe kredencialet e plota

Lejuar sipas Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 United States License.

Ndihmoni të ndahet me të tjerët ky film përmes BitTorrent.

Regjistrohuni te Përkrahës i Software-it të Lirë, një përditësim mujor mbi GNU-në dhe FSF-në

Përfshihuni te GNU!

Projektin GNU e nisëm me një synim të përgjithshëm të caktuar: të krijohej një sistem operativ me software të lirë, Sistemin GNU. Fokusi i GNU-së shkon shumë më tej: çfarëdo pune që duan të bëjnë përdoruesit e kompjuterave do të duhej të bëhej me software të lirë, dhe ndaj është pjesë potenciale e GNU-së. Për shembull, çfarëdo programi që gjendet në një shpërndarje GNU/Linux tipike mund të jetë kandidat.

Pra, mirëpresim paketa të reja te GNU, për të shpënë më tej kauzën tonë të përbashkët të software-it të lirë. Nëse doni të bëheni pjesë dhe keni një paketë të përshtatshme, ju lutemi, plotësoni këtë pyetësor të shkurtër, sa për fillim, dhe shihni atje të dhënat ndihmëse. The Lista e Software-it të Lirë përmban listën e krejt paketave GNU të derisotshme.

Një tjetër rrugë e rëndësishme si të ndihmohet GNU-ja është duke kontribuar te projekte GNU ekzistues. Lista GNU Help Wanted është një listë e përgjithshme punësh për software-et GNU. Mund të shihni edhe mundësinë e marrjes përsipër të një pakete GNU të lënë pas dore. Edhe faqja e përgjithshme Ndihmoni GNU-në përmban mjaft rrugë joteknike për të dhënë kontribut.

Nëse zotëroni aftësi si webmaster, mund të shihni mundësinë të ndihmoni rreth këtij sajti — ju lutemi, kryeni provën tonë për webmaster.

Shërbyesi ynë savannah.gnu.org është vendi qendrore për zhvillimin dhe mirëmbajtjen e software-it të lirë, dhe mjaft projekte GNU strehohen te savannah. Savannah mirëpret dhe përkrah gjithashtu projekte software-i të lirë që nuk janë paketa zyrtare GNU, ndaj jeni të lirë ta përdorni për çfarëdo pune tuajën me software-in e lirë; ndryshe nga sajte të tjerë strehues, savannah bazohet fort te idealet e software-it të lirë.

Përkrahni FSF-në

Dhurimi juaj bamirës për FSF-në ndihmon në përkrahjen, përhapjen dhe zhvillimin e software-it të lirë:

Bëhuni sot pjesë e FSF-së! ose Bëni një dhurim

Filozofia

Njihuni më tepër me filozofinë pas software-it të Lirë.

Regjistrohuni te Përkrahësi i Software-it të Lirë

Përditësim mujor rreth GNU-së dhe Free Software Foundation

 

Shkarkoje

  • gNewSense, një shpërndarje GNU/Linux e bazuar në Debian dhe Ubuntu, me sponsorizim nga FSF-ja.
  • BLAG, BLAG Linux dhe GNU, një shpërndarje GNU/Linux e bazuar në Fedora.

Më tepër shpërndarje GNU dhe një listë e plotë e paketave GNU

SIPËR NË KRYE


[Logo FSF-je]“Misioni ynë është ruajtja, mbrojtja dhe promovimi i lirisë për të përdorur, studiuar, kopjuar, ndryshuar dhe rishpërndarë software kompjuteri, dhe për të mbrojtur të drejtat e përdoruesve të Software-it të Lirë.”

Free Software Foundation është sponsori organizativ kryesor i Sistemit Operativ GNU. Përkrahni GNU-në dhe FSF-në përmes blerjesh të doracakëve dhe sendeve tona, anëtarësimit në FSF si një anëtar shok, ose duke bërë një dhurim, qoftë drejtpërsëdrejti te FSF-ja ose përmes Flattr-it.