English [en]   العربية [ar]   Deutsch [de]   français [fr]   italiano [it]   മലയാളം [ml]   Nederlands [nl]   polski [pl]   русский [ru]   Shqip [sq]  

Dit is een vertaling van een Engelstalige pagina.

Bedrijven die computers verkopen met GNU/Linux voorgeïnstalleerd

Minifree biedt vervangingen aan voor niet-vrije firmware met LibreBoot, een BIOS van 100% vrije software, en verkoopt laptops die de het keurmerk Respecteert jouw vrijheid dragen. Deze worden geleverd met LibreBoot en een volledig vrije GNU/Linux-distributie zoals Trisquel, gNewSense of Parabola.

Los Alamos Computers (LAC) verkoopt laptops, desktops en servers waarop volledig vrije GNU/Linux-distributies voorgeïnstalleerd zijn, waaronder gNewSense. Zij doneren een gedeelte van elke verkoop van zo'n systeem aan de FSF.

InaTux biedt ook computers aan die zijn voorgeïnstalleerd met gNewSense.

ThinkPenguin.com biedt computers aan waarop Trisquel is voorgeïnstalleerd.

NAAR BEGIN


[FSF logo] “Onze missie is het behouden, beschermen en promoten van de vrijheid om computersoftware te gebruiken, bestuderen, kopiëren, wijzigen en verspreiden, en het beschermen van de rechten van gebruikers van vrije software.”

De Free Software Foundation is de hoofdsponsor van het GNU besturingssysteem. Steun GNU en de FSF door handleidingen en andere gadgets te kopen, door lid te worden van de FSF of met een schenking, direct aan de FSF of via Flattr.