Aquesta traducció no reflecteix els canvis fets des de 2017-03-02 a l' original anglès.

Podeu donar un cop d'ull a aquests canvis. Vegeu la Guia de traducció per informar-vos sobre la coordinació i publicació de les traduccions d'aquest article.
Contacteu amb l'Equip de traducció per col·laborar en la traducció al català del web de GNU.

Violacions de les llicències de GNU

Si penseu que heu vist una violació de la llicència GPL, LGPL, AGPL, o FDL, la primera cosa que hauríeu de fer és comprovar acuradament els fets:

Si sembla ser una violació real, la següent cosa que heu de fer és registrar acuradament aquests detalls:

Com més d'aquests detalls tingueu, més fàcil serà per al titular del copyright denunciar el cas.

Un cop hagueu recollit els detalls, heu d'enviar un informe exacte al titular del copyright dels paquets que no s'estan utilitzant de forma adient. El titular del copyright és l'únic que està legalment autoritzat a emprendre accions per fer complir la llicència.

Si el titular del copyright és la Free Software Foundation, envieu si us plau l'informe a <license-violation@gnu.org>. És important que us puguem escriure per obtenir més informació sobre la violació o el producte, o sigui que, si utilitzeu un sistema d'enviament anònim, proporcioneu-nos si us plau alguna manera de contestar-vos. Si preferiu encriptar la vostra correspondència, digueu-nos-ho en un breu missatge i farem els preparatius oportuns.

Noteu que la Llicència GPL i altres llicències copyleft són llicències de copyright. Això significa que només el titular del copyright pot actuar contra les violacions. La Free Software Foundation actua en totes les violacions de la Llicència GPL que se li notifiquen sobre codi pertanyent a la FSF. Oferim assessorament a altres titulars de copyright que desitgin fer el mateix.

Però no podem actuar per iniciativa pròpia si no som titulars del copyright. Per aquesta raó cal que esbrineu qui són els titulars del copyright del programari abans d'informar d'una violació.