English [en]   العربية [ar]   български [bg]   català [ca]   Deutsch [de]   ελληνικά [el]   español [es]   français [fr]   hrvatski [hr]   italiano [it]   日本語 [ja]   ಕನ್ನಡ [kn]   한국어 [ko]   македонски [mk]   മലയാളം [ml]   norsk (bokmål) [nb]   Nederlands [nl]   polski [pl]   português do Brasil [pt-br]   русский [ru]   Shqip [sq]   српски [sr]   українська [uk]  

Dit is een vertaling van een Engelstalige pagina.

Het GNU-besturingssysteem

Distributies downloaden

GNU en Linux

Wanneer je op zoek bent naar een complete systeeminstallatie, zie dan onze lijst van GNU/Linux-distributies die geheel uit vrije software bestaan.

Hier zijn twee berichten die Stallman schreef voor een bulletin bij Stanford toen hij hier in mei 1983 verbleef. Deze berichten laten wat van zijn denken zien op weg naar het lanceren van de ontwikkeling van het GNU-systeem. Ze gebruiken nog niet de term “vrije software”; blijkbaar had hij deze twee woorden nog niet gecombineerd.

GNU en Linux

Andere GNU-gerelateerde sites

NAAR BEGIN


[FSF logo] “Onze missie is het behouden, beschermen en promoten van de vrijheid om computersoftware te gebruiken, bestuderen, kopiëren, wijzigen en verspreiden, en het beschermen van de rechten van gebruikers van vrije software.”

De Free Software Foundation is de hoofdsponsor van het GNU besturingssysteem. Steun GNU en de FSF door handleidingen en andere gadgets te kopen, door lid te worden van de FSF of met een schenking, direct aan de FSF of via Flattr.