This translation may not reflect the changes made since 2017-09-12 in the English original. You should take a look at those changes. Please see the Translations README for information on maintaining translations of this article.

Какво ново около проекта GNU

Предстоящи събития | В течение с GNU/ФСС | Информация за пресата и комюникета

23 декември 2008 г.
Ако училището ви е отдадено на свободния софтуер, бихме искали да чуем за това, за да го включим в списъка. Училището инсталирало ли е системи GNU/Линукс, или възприело ли е твърдата политика да отхвърля несвободен софтуер? Ако е така, свържете се с webmasters@gnu.org, за да ни уведомите.
5 декември 2008 г.
ФСС търси разработчици да помогнат при адаптирането на gNewSense към поративния комютър — архитектура, базирана на MIPS. Ако може да помогнете, моля свържете се с info@fsf.org или Ричард Столман: rms@gnu.org.
19 септември 2008 г.
Благодарим на SGI за освобождаването на тримерната работна среда на GNU/Линукс!
4 септември 2008 г.
Граждани на Франция: „Hadopi“ планира да одобри закон, „Loi Creation et Internet“, който би наказвал хората, които не „уважават“ авторското право в Интернет. „Нумерама“ представя 10 причини да се отхвърли този закон.
21 август 2008 г.
ФСС приема номинации за двете годишни награди — Награда за напредък на свободния софтуер и Награда за проекти с принос за обществото. Подайте вашите номинации за наградите за свободен софтуер за 2008 г.. Крайният срок е 31 октомври 2008 г.
31 юли 2008 г.
ФСС публикува статия, разкриваща ограниченията, които „Епъл“ налага, за да блокира софтуер под GPLv3 от платформата си iPhone, възпирайки потребителите да споделят и променят свободен софтуер на портативните си компютри. Прочетете и споделете тази статия с приятели, роднини, колеги и сътрудници.
11 юли 2008 г.
Прочетете и споделете тези 5 причини да се избягва iPhone 3G с приятели, роднини и колеги. Вградените в iPhone технологии DRM правят невъзможно изпълняването на свободни програми и предоставят на „Епъл“ власт да определя какво може легално да се инсталира на собствения ви компютър.
24 юни 2008 г.
Борете се против канадския ЗАПЦХ (DMCA)!.
20 юни 2008 г.
Предприемете действие срещу ACTA — the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ТСПФ — Търговско споразумение против фалшификациите).
14 май 2008 г.
Фондацията за свободен софтуер (ФСС) постигна значителен успех в кампанията PlayOgg.org с обявлението, че станцията на Националното обществено радио (National Publuc Radio — NPR) WBUR Бостън е започнала излъчване по уеб в свободния формат за звук Ogg Vorbis. Потокът на WBUR е достъпен на http://www.wbur.org/listen/, или директно на http://audio.wbur.org/stream/live_ogg.m3u.
5 март 2008 г.
GNU се регистрира като организация в кампанията на Гугъл „Summer of Code 2008“. Ако искате да участвате като наставник, ученик или по какъвто и да е начин, моля вижте предложенията за проекти за „SoC“ досега и допълнителните насоки относно SoC.
24 януари 2008 г.
Вече сме в последните дни на нашата зимна кампания за набиране на средства. Нуждаем се още от 70 члена, за да достигнем целта от 500 до края на месеца. Присъединете се днес и помогнете да разпространим мълвата за нашия обект за набиране на средства, като го добавите към вашия блог или уеб-страница!

Какво беше новото в предишни години


Други преводи на тази страница:

[en] English   [ar] العربية   [bg] български   [de] Deutsch   [fr] français   [it] italiano   [sq] Shqip   [sr] српски   [uk] українська  

 [FSF logo]  “The Free Software Foundation (FSF) is a nonprofit with a worldwide mission to promote computer user freedom. We defend the rights of all software users.”