English [en]   العربية [ar]   català [ca]   Česky [cs]   Deutsch [de]   ελληνικά [el]   español [es]   français [fr]   Bahasa Indonesia [id]   italiano [it]   日本語 [ja]   Nederlands [nl]   polski [pl]   português do Brasil [pt-br]   русский [ru]   Shqip [sq]   简体中文 [zh-cn]   繁體中文 [zh-tw]

Aquesta pàgina és la traducció d'una pàgina original en anglès.

Ajudar al Projecte GNU i al Moviment del Programari Lliure

Per a preguntes generals sobre el projecte GNU, envieu un missatge de correu electrònic a l'adreça <gnu@gnu.org>. Si teniu suggeriments o qüestions relatives a la pàgina web, l'adreça és <webmasters@gnu.org>.

Ajudeu a desenvolupar el sistema operatiu GNU

Si voleu treballar voluntàriament en el programari GNU, vegeu com fer-se voluntari.

Si comenceu a treballar en un nou paquet que heu trobat en aquestes llistes, feu-ho saber si us plau als coordinadors de voluntaris de GNU <gvc@gnu.org>. Volem estar al corrent de en quines tasques s'està treballant.

Quan escriviu programari per GNU, seguiu si us plau els Estàndards de codi GNU i llegiu la Informació per als mantenidors de programari GNU.

De vegades ens ofereixen programes que realitzen de manera substancial la mateixa tasca que un paquet ja existent de GNU. Tot i que apreciem totes les ofertes, voldríem invitar els programadors a invertir el seu temps en escriure programes lliures per realitzar noves feines i no tasques ja resoltes. Per tant, abans de començar a escriure un nou programa, comproveu que al Directori de Programari Lliure no n'hi hagi ja un que faci la mateixa feina.

Oferim alguns recursos per ajudar als desenvolupadors de programari GNU.

Si voleu col·laborar en el desenvolupament de programari GNU, els coordinadors de voluntaris de GNU <gvc@gnu.org> us poden assessorar. Els coordinadors us posaran en contacte amb altres persones interessades o que ja estan treballant en projectes similars. Quan hagueu escollit una tasca de les nostres llistes, feu-los saber que esteu interessats en treballar-hi.

Feu-vos voluntaris de la Free Software Foundation

La Free Software Foundation és el principal patrocinador del sistema operatiu GNU. La FSF també ajuda a difondre les qüestions ètiques i polítiques implicades en la llibertat del programari.

Com GNU, la FSF també rep molta de la seva força del voluntariat. És un lloc magnífic per fer-se voluntari i una gran comunitat a la que unir-se, especialment si no teniu els coneixements tècnics necessaris per contribuir directament al desenvolupament de programari lliure. Reviseu per començar la pàgina de voluntariat de la FSF o la pàgina principal per saber més sobre l'organització.

Difongueu el Projecte GNU i el Moviment del Programari Lliure

Treballar pel Moviment del Programari Lliure

Aquesta llista s'ha ordenat col·locant les tasques més urgents al principi. Noteu que moltes de les tasques contenen enllaços a llistes més extenses.

Doneu suport a l'ús i desenvolupament de GNU

Aquesta llista s'ha ordenat col·locant les tasques més urgents al principi. Noteu que moltes de les tasques contenen enllaços a llistes més extenses.

Ajudeu a la FSF a recaptar fons

Aquesta llista s'ha ordenat col·locant les tasques més urgents al principi. Noteu que moltes de les tasques contenen enllaços a llistes més extenses.

Aporteu dissenys gràfics

Estem buscant nous dissenyadors gràfics de samarretes i altres productes de GNU i la FSF per oferir a la nostra botiga. Si esteu interessats en aportar dissenys de bona qualitat per difondre el programari lliure, contacteu si us plau amb <graphics@gnu.org>. Si us plau, no envieu fitxers de més de dos megabytes; pugeu el fitxer i envieu-nos l'enllaç.

Aquí trobareu algunes idees sobre com podem utilitzar les il·lustracions.

[Logotip de la FSF]“La nostra missió és preservar, protegir i promoure la llibertat d'utilitzar, estudiar, copiar, modificar i distribuir programari, i defensar els drets dels usuaris de programari lliure.”

La Free Software Foundation és la principal organització patrocinadora del Sistema Operatiu GNU. Doneu suport a GNU i la FSF comprant manuals i regals, unint-vos a la FSF com a membre associat, o fent una donació, ja sigui directament a la FSF o via Flattr.

Tornar a dalt