English [en]   العربية [ar]   català [ca]   Deutsch [de]   ελληνικά [el]   español [es]   français [fr]   italiano [it]   日本語 [ja]   Nederlands [nl]   polski [pl]   русский [ru]   Shqip [sq]   简体中文 [zh-cn]

Dit is een vertaling van een Engelstalige pagina.

Hoe kun je het GNU-project en de Vrije-Software-beweging helpen

Voor algemene vragen over het GNU-project, mail naar <gnu@gnu.org>. Voor vragen en suggesties over deze website, mail naar <webmasters@gnu.org>.

Help met de ontwikkeling van het GNU-besturingssysteem

Wanneer je wilt helpen bij het werken aan GNU-software, zie hoe mee te helpen.

Laat het aan onze GNU-vrijwilligerscoördinatoren <gvc@gnu.org> weten wanneer je een nieuw pakket start dat je op deze lijsten hebt gevonden. We willen graag bijhouden aan welke taken wordt gewerkt.

Wanneer je software voor GNU schrijft, neem dan alsjeblieft nota van de GNU-codeerstandaarden en informatie voor onderhouders van GNU-software.

Soms krijgen we software aangeboden die iets doet wat een bestaand GNU-pakket ook al doet. Hoewel we alle aanbiedingen zeer waarderen hebben we natuurlijk graag dat programmeurs hun tijd steken in nieuwe functionaliteit, niet aan oplossingen die we al hebben. Kijk dus eerst in het Overzicht Vrije Software om te zien of we die functionaliteit al hebben.

We kunnen beperkte ondersteuning leveren aan GNU-software-ontwikkelaars.

De GNU-vrijwilligerscoördinatoren <gvc@gnu.org> kunnen je verder helpen wanneer je het GNU-project wilt helpen. Ze kunnen je in contact brengen met andere mensen die aan dezelfde soort projecten (willen) werken. Wanneer je een taak hebt uitgekozen van onze lijst, laat hen dan alsjeblieft weten dat je hieraan wilt werken.

Word vrijwilliger bij de Free Software Foundation

De Free Software Foundation is de hoofdsponsor van het GNU-besturingssysteem. De FSF helpt ook bij het verspreiden van de ethische en politieke kwesties die komen kijken bij softwarevrijheid.

Net zoals GNU krijgt de FSF een groot deel van zijn sterkte van vrijwilligers. Het is een geweldige plaats om vrijwilligerswerk te doen en een geweldige gemeenschap om lid van te worden, vooral als je niet de technische achtergrond hebt om direct bij te dragen aan de ontwikkeling van vrije software. Kijk eens op de vrijwilligerspagina van de FSF om te beginnen of op de thuispagina om meer over de organisatie te weten te komen.

Informeer anderen over het GNU-project en de Vrije-Software-beweging

Werk voor de vrije-software-beweging

Deze lijst is op prioriteit gesorteerd. Let wel dat veel onderwerpen op deze lijst verwijzen naar weer andere lijsten.

Help bij het ontwikkelen en gebruiken van GNU

Deze lijst is op prioriteit gesorteerd. Let wel dat veel onderwerpen op deze lijst verwijzen naar weer andere lijsten.

Help de FSF fondsen te werven

Deze lijst is op prioriteit gesorteerd. Let wel dat veel onderwerpen op deze lijst verwijzen naar weer andere lijsten.

Draag bij met grafische ontwerpen

We zoeken nieuwe grafische ontwerpen voor t-shirts en andere dingen in onze winkel die aan GNU en de FSF gerelateerd zijn. Wanneer je geïnteresseerd bent om bij te dragen in de vorm van goed uitziende kunst om de bekendheid van vrije software te vergroten, neem dan alsjeblieft contact op met <graphics@gnu.org>. Stuur ons geen bestanden groter dan 2 megabyte: upload het bestand en stuur ons de koppeling.

Hier zijn enkele ideeën hoe we ontwerpen kunnen gebruiken.

[FSF logo] “Onze missie is het behouden, beschermen en promoten van de vrijheid om computersoftware te gebruiken, bestuderen, kopiëren, wijzigen en verspreiden, en het beschermen van de rechten van gebruikers van vrije software.”

De Free Software Foundation is de hoofdsponsor van het GNU besturingssysteem. Steun GNU en de FSF door handleidingen en andere gadgets te kopen, door lid te worden van de FSF of met een schenking, direct aan de FSF of via Flattr.

naar begin