Ky është përkthim i një faqeje anglisht në origjinal.

Hartë e sajtit www.gnu.org

[drejtori të nivelit të epërm: përdorim nga persona me aftësi të kufizuara audio-video çmim buletine kontakt shpërndarje dokumentim edukim enciklopedi veprimtari zbavitje gnu gnu40 art grafik ndihmë licenca lidhje doracak muzikë njerëz filozofi prep shtyp pronësore shërbyes software testimonials thankgnus usenet]

keepingup.html
GNU-ja dhe FSF-ja Në Vazhdimësi

përdorshmëri
Deklaratë e GNU-së Mbi Përdorimin Nën Aftësi të Kufizuara

audio-video
Audio dhe Video GNU
audio-video-docs.html
Dokumentim Audio/Video
individual-projects.html
Regjistrime nga Projekte Individuale
media.html
philosophy-recordings.html
Regjistrime bmi Filozofinë dhe Historinë e GNU-së

çmim
Çmime të Dikurshme të Marra Nga Software-i i Lirë
award-1998.html
Çmimi Software i Lirë për 1998-n
award-1999.html
Çmimi Software i Lirë për 1999-n
çmimet/1998
finalists.html
Finalistë për Çmimin Software-i i Lirë, 1998
nominees.html
Të propozuarit për Çmimin e Software-it të Lirë, 1998
award/1999
Çmimi Software i Lirë për 1999-n
award/2000
Çmimi Software i Lirë për 2000-n
award/2001
Çmimi Software i Lirë për 2001-shin
award/2002
Çmimi Software i Lirë për 2002-shin
award/2003
Çmimi Software i Lirë për 2003-shin
2003-call.html
Çmimi Software i Lirë për 2003-shin

buletine
Buletine GNU
bull10.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 10, Janar, 1991
bull11.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 11, Qershor, 1991
bull12.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 12, Janar, 1992
bull13.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 13, Qershor, 1992
bull14.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 14, Janar, 1993
bull15.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 15, Qershor, 1993
bull16.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 16, Janar, 1994
bull17.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 17, Qershor, 1994
bull18.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 18, Janar, 1995
bull19.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 19, Qershor, 1995
bull20.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 20, Janar, 1996
bull21.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 21, Korrik, 1996
bull22.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 22, Janar, 1997
bull23.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 23, Korrik, 1997
bull24.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 24, Mars, 1998
bull3.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 3, Qershor, 1987
bull4.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 4, Shkurt, 1988
bull5.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 5, Qershor, 1988
bull6.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 6, Janar, 1989
bull7.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 7, Qershor, 1989
bull8.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 8, Janar, 1990
bull9.html
Buletini i GNU-së, vëll. 1 no. 9, Qershor 1990
bulletin-001.html
Buletini i FSF-së, Numri 1, Nëntor 2002
bulletin-002.html
Buletini i FSF-së, Numri 2, Qershor 2003
gnustatus-2011-01.html
Raporte mbi Gjendjen e GNU-së: Janar 2011
gnustatus-2011-10.html
Raporte mbi Gjendjen e GNU-së: Tetor 2011
thankgnus-index.html
Thank GNUs, nga nga Buletinet GNU

kontakte
Si të lidheni me Projektin GNU
gnu-advisory.html
Komiteti Këshillimor i GNU-së

shpërndarje
Shpërndarje GNU/Linux
common-distros.html
Sqarim Pse Nuk Marrim Përsipër Sisteme të Tjera
free-distros.html
Shpërndarje GNU/Linux të Lira
free-non-gnu-distros.html
Shpërndarje të Lira Jo GNU
free-system-distribution-guidelines.html
Udhëzime për Shpërndarje Sistemi të Lirë (GNU FSDG)
optionally-free-not-enough.html
I lirë Në Mënyrë Opsionale Nuk Mjafton
screenshot-gnewsense.html
Foto ekrani nga gNewSense
screenshot.html
Foto nga një Shpërndarje e Lirë

dokumentim
Dokumentim i Projektit GNU
other-free-books.html
Libra të Lirë nga Botues të Tjerë

arsim
Software-i i Lirë dhe Arsimi
bigtech-threats-to-education-and-society.html
Kërcënimet ndaj Arsimit dhe Shoqërisë si e Tërë nga Big Tech-u
dangers-of-proprietary-systems-in-online-teaching.html
Rreziqet e Sistemeve Pronësore në Mësimdhënien Internetore
drm-in-school-ebooks-when-life-imitates-dystopian-stories.html
DRM në e-Libra Shkollash: Kur Jeta Imiton Tregime Distopike
edu-cases-argentina-ecen.html
Shkolla Ungjillore e Krishterë e Neuquén-it (ECEN)
edu-cases-argentina.html
Shembuj nga Argjentina
edu-cases-india-ambedkar.html
Qendra e Kompjuterit e Bashkësisë Ambedkar (AC3)
edu-cases-india-irimpanam.html
Vocational Higher Secondary School Irimpanam
edu-cases-india.html
Shembuj nga India
edu-cases-italy-south-tyrol.html
All Italian-Language Schools in South Tyrol Migrated to Free Software
edu-cases-italy.html
Case Studies in Italy
edu-cases.html
Shembuj
edu-faq.html
Pyetje të Bëra Rëndom Rreth Software-it të Lirë dhe Arsimit
edu-free-learning-resources.html
Burime Arsimore të Lira
edu-projects.html
Grupe dhe Projekte
edu-resources.html
Burime Edukative
edu-schools.html
Pse do të Duhej Që Shkollat të Përdornin Përjashtimisht Software të Lirë
edu-software-gcompris.html
GCompris
edu-software-gimp.html
GIMP
edu-software-tuxpaint.html
Tux Paint
edu-software.html
Software-i i Lirë Për Arsimin
edu-system-india.html
Sistemi Arsimor në Indi
edu-team.html
Ekipi GNU i Edukimit
edu-why.html
Pse Institucionet Arsimore Do të Duhej të Përdornin dhe Ta Jepnin Mësim Software-in e Lirë
educational-malware-app-along.html
Educational Malware App “Along”
governments-let-companies-snoop-on-students.html
Mjaft Qeveri i Nxisin Shkollat të Lënë Shoqëri të Ndryshme të Spiunojnë Nxënësit
how-i-fought-to-graduate-without-using-non-free-software.html
Si Luftova Të Diplomohem Pa Përdor Software Jo të Lirë
on-privacy-at-school.html
Mbi Privatësinë në Shkollë
remote-education-children-freedom-privacy-at-stake.html
Arsimim Së Largëti: Në Lojë Liria dhe Privatësia e Fëmijëve të MI
resisting-proprietary-software.html
T’i Rezistojmë Software-it Pronësor
successful-resistance-against-nonfree-software.html
Qëndresë e Suksesshme Kundër Software-it Jo të Lirë
teachers-help-students-resist-zoom.html
Mësues: Ndihmojini Nxënësit Tuaj T’i Bëjnë Qëndresë Zoom-it
teaching-my-mit-classes-with-only-free-libre-software.html
Dhënie Mësim Klasave të Mia në MIT Vetëm me Software të Lirë/Libre
arsimi/të ndryshme
edu-misc.html
Materiale të Ndryshme Mbi Arsimin

enciklopedi
Projekti i Enciklopedisë së Lirë
free-encyclopedia-1998-draft.html
Enciklopedia e Lirë Universale dhe Burime Mbi të Nxënët (skicë e 1998-s)
free-encyclopedia.html
Enciklopedia e Lirë Universale dhe Burime Mbi të Nxënët

veprimtari
Regjistër Veprimtarish të Dikurshme të FSF-së dhe GNU-së
dinner-20030807.html
Darkë Për Mbledhje Fondesh për FSF-në
first-assoc-members-meeting.html
Mbledhja e parë vjetore e Anëtarëve Shok të FSF-së, MIT Campus, Cambridge, MA
nyc-2004-01.html
Veprimtari në Nju Jork, gjatë 20-23 Janarit, 2004
porto-tech-city-2001.html
Porto, Qytet Teknologjik
sco_without_fear.html
SCO Pa Frikë
usenix-2001-lifetime-achievement.html
Foto nga Usenix 2001

zbavitje
Dëfrehuni me GNU-në
zbavitje/anekdota
10-kinds-of-people.html
10 Llojet e Njerëzve në Botë
anagrams.html
Anagrame
any-key.html
Ku gjendet çfarëdo-tasti???
brainfuck.html
BrainFuck
bug.war.html
Luftë kundër të metave!
c+-.html
C pak a shumë
courtroom.quips.html
Citime të Forta nga Gjykata
deadbeef.html
Viç i Ngordhur?
dna.html
DNA-ja njerëzore e deshifruar si kod C!
doctor.manifesto.html
Ç’mendon Dr. Emacs mbi Manifestin e GNU-së?
echo-msg.html
GNU Echo?
ed-msg.html
Ed, man! !man ed
ed.html
Kodi burim për Ed-in
errno.2.html
Subjekt: kode errno(2)
error-haiku.html
Mesazhe gabimesh si Haiku?
eternal-flame.html
Flakë e Përjetshme
evilmalware.html
Pse Viruset në GNU/Linux janë pak a shumë jo të zakonshëm
filks.html
Filks
freesoftware.html
Tribut Software-it të Lirë
fsf-in-german.html
FSF-ja në gjermanisht
fundefinitions1.html
Përkufizime Zbavitëse 1
fundefinitions2.html
Përkufizime Zbavitëse 2
gcc.html
Disa sugjerime për opsione GCC në të ardhmen
gcc_audio.html
A Swarm of Gnats
gnu-overflow.html
GNU-Overflow
gnu-song.html
Kënga GNU
gnuemacs.acro.exp.html
Disa zgjerime zbavitëse akronimesh të Emacs-it
gnuemacs.html
Humor GNU Emacs
gospel.html
Rregulla, Mëkate, Virtyte, Perëndi, etj, të Kishës së EMACS-it, sipas Ungjillit të Profetit Anton
grammar-in-the-bar.html
Gramatikë në Bar
gullibility.virus.html
Gullibility Virus
hackersong.html
Sikur Beatles-at të qenë hackers-a…
hackforfreedom.html
Hack For Freedom
hakawatha.html
Kënga e Hakauatas
hap-bash.html
Lumturia është një Bash Prompt
happy-new-year.html
Gëzuar Vitin e Ri në katër gjuhë
hello_world_patent.html
Padija për Patentën e Fondacionit YAAS
helloworld.html
Njatjeta Botë!
know.your.sysadmin.html
Njihuni me Përgjegjësin e Sistemit tuaj
Udhërrëfyes Për Në Terren
last.bug.html
E meta e Fundit
lauper.html
GNUs Just Wanna Have Fun
long-options.html
Opsione të gjatë?
look-and-feel.html
Pamje dhe Ndjesi
luser-vs-rms.html
Luser vs RMS
merry-xmas.html
Gëzuar Krishtlindjet në katër gjuhë
microsoft-church.html
Microsoft-i dhe Kisha
midnight.dreary.html
Midnight Dreary
musical-pickup.html
Musical pick-up!
networkologist.html
Kërshëndellat e Një Rrjetologjisti (v3.1)
nobody-owns.html
Askush nuk është pronar i kësaj kënge
only-gnu.html
Only GNU (And GNU Alone)
p5.delay.html
Dhjetë Arsyet Kryesore Pse Intel-i E Vonoi Lajmërimin e P5-s
paging.game.html
The Paging Game
panama.html
Panamaja
pasta.code.html
Kod për Spageti - Projekti GNU
phone.features.html
Karakteristika Telefoni
physics.html
Dyqani i Fizikës!
power.users.html
The Power User's Guide To Power Users
purchase.agreement.html
Klauzolë!
quotations.html
Thënie
rectium.html
Rectium?
santa_comes_to_town.html
Vit’ i Riu po mbërrin në qytet
science.facts.html
Pak Fakte Shkencore - Projekti GNU
smileys.html
Emotikone :-)
software.terms.html
Terma Software-i
spilling-checker.html
Spilling checker
typoglycemia.html
Tipoglicemia
ubuntu.html
Humor Ubuntu
unix-hoax.html
Unix, a Hoax?
unix.errors.html
Mesazhe Gabimesh Unix
unreliable.net.html
10 Rrjetet Më të Paqëndrueshëm
users-lightbulb.html
Sa përdorues të GNU/Linux-it duhen për të ndërruar një llambë?
vaxorcist.html
The VAXorcist
vi.song.html
I varur nga vi-u
vim-songs.html
Vim, Dërgomë një Engjëll!
virus-warning.html
Sinjalizim Virusi
welcome-to-gnu-emacs.html
Mirë se vini në GNU Emacs
wolf-logo.html
Logoja për Wolf-in
wonderful-code.html
Sa Kod i Hijshëm
xmodmap.html
Xmodmap fizik, ose Ndryshimi i Makinës së Shkrimit Dvorak
zbavitje/spam
sheep.html
Dele Me Ajër
warpgenerator.html
Dimensional Warp Generator Needed

gnu
Rreth Sistemit Operativ GNU
2020-announcement-1.html
Përditësim rreth bashkëpunimit GNU-FSF
about-gnu.html
Rreth Sistemit Operativ GNU
byte-interview.html
Intervistë e BYTE-it me Richard Stallman
first-hackers-conference-1984.html
Richard Stallman në Konferencën e Parë të Hacker-ave më 1984-n
gnu-breadcrumb.html
gnu-history.html
Përmbledhje e Sistemit GNU
gnu-linux-faq.html
PBR mbi GNU/Linux-in, nga Richard Stallman
gnu-structure.html
Struktura dhe Administrimi i Projektit GNU
gnu-users-never-heard-of-gnu.html
Përdorues GNU Që Nuk Kanë Dëgjuar Kurrë për GNU-në
incorrect-quotation.html
Citim i Pasaktë
initial-announcement.html
Njoftimi Fillestar
linux-and-gnu.html
Linux-i dhe Sistemi GNU
manifesto.html
Manifesti i GNU-së
pronunciation.html
Si të shqiptohet GNU-ja
rms-lisp.html
Përvoja ime me Lisp dhe Krijimi i GNU Emacs
road-to-gnu.html
The Road to GNU
thegnuproject.html
Projekti GNU
why-gnu-linux.html
Ç’përmban Emri?
why-programs-should-be-shared.html
Pse Duhen Ndarë Me të Tjerët Programet
yes-give-it-away.html
Po, Jepuani
gnu/old-gnu-structure
Versione të vjetër të Strukturës dhe Administrimit të Projektit GNU


grafikë
Galeria e Artit GNU
3dbabygnutux.html
Foshnje GNU dhe foshnje Tux në 3D
3dgnuhead.html
Portret i GNU-së
agnubody.html
Trup GNU-je
agnuhead.html
Krye GNU-je
agnuheadterm.html
Krye GNU në Terminal
ahurdlogo.html
Stemë Hurd Sferike
alternative-ascii.html
Gnu ASCII Alternative
amihud-4-freedoms.html
Afishe “Katër Liritë”
anfsflogo.html
Logo LPF-je
anlpflogo.html
Logo LPF-je
anothertypinggnu.html
Tjetër Hacker GNU Që Shtyp
arantxa.html
Skica GNU plot diell
atypinggnu.html
Hacker GNU Që Shtyp
avatars.html
Avatarë GNU
babiichuk-devil-eula.html
EULA Djallësore
babygnu.html
GNU Foshnjë
barr-gnu.html
Stemë GNU
bokma-gnu.html
Stema GNU-je dhe Emacs-i
bold-initiative-GNU-head.html
GNU që ju shkel syrin
BVBN.html
Butona GNU/Linux
bwcartoon.html
Dyshja Dinamike: Gnu-ja dhe Pinguini duke fluturuar
chan-i-love-fs-banner.html
E dua Software-n e Lirë
copyleft-sticker.html
Ngjitës “Copyleft (L)”
digital-restrictions-management.html
Art GNU - Administrim Dixhital Kufizimesh
distros-dragora-modern.html
Stemë Moderne e Dragora-s
distros-dragora.html
Logo e Dragora-s
dittberner-gnu.html
Xhirim Gnu-je
dog.html
Karikaturë Qeni
emacs-ref.html
Skedë Referencë për GNU Emacs
flying-gnu.html
GNU Flutures
free-software-dealers.html
Furnizues Software-i i Lirë
free-your-soul.html
Sfond ekrani “Çlironi Shpirtin Tuaj”
freedo.html
Freedo
freedo_on_the_beach.html
Freedo Në Plazh
freedom-reflection.html
Përsiatje Mbi Lirinë
freedom.html
Ç’do të Thotë Liri
french-motto.html
Buton Motoje në frëngjisht
fromagnulinux.html
Fromagnulinux
fsf-logo.html
Stema Zyrtare e Free Software Foundation
FSFS-logo.html
Grafika për kapakun e librit Software i Lirë, Shoqëri e Lirë
gg3po.html
GNU i ri
gleesons.html
Art GNU
gNewSense.html
Stemë gNewSense
gnome-asia-2019-logo-compet.html
Konkurs Steme GNOME.Asia 2019
gnu-30.html
Ditëlindja e 30-të e GNU-së
gnu-alternative.html
GNU Alternativ
gnu-and-tux-icon.html
Ikonë Gnu-je dhe Tux-i
gnu-ascii-liberty.html
“GNU is Liberty”, si ASCII
gnu-ascii.html
Gnu ASCII
gnu-ascii2.html
Tjetër GNU ASCII
gnu-born-free-run-free.html
GNU Born Free Runs Free
gnu-head-luk.html
Krye GNU e Stilizuar
gnu-head-shadow.html
Krye GNU e Hijëzuar
gnu-inside.html
GNU Inside
gnu-jacket.html
GNU Me Xhaketë
gnu-linux-logos.html
Stema GNU/Linux
gnu-slash-linux.html
Art GNU/Linux
gnu-smiling.html
GNU duke buzëqeshur
gnubanner.html
Banderola dhe lidhje GNU
gnuhornedlogo.html
GNU Horned Logo
gnulove.html
Dashuri GNU
gnuolantern.html
GNU o Lantern
gnupascal.html
GNU-ja dhe Blez Paskali
gnupumpkin.html
Kungull GNU
goschler-its-me-and-gnu.html
Unë dhe GNU-ja
groff-head.html
Krye GNU me Presë Shtypshkronje
happy_gnu_year_2019.html
Gëzur Vitin GNU (2019)
heckert_gnu.html
Krye GNU Me të Trasha
historic-gnu-press.html
Objekte historike shtypi lidhur me GNU-në
hitflip-gnu.html
Monedhë GNU dhe Kope GNU-sh
holiday_deliveries.html
Dërgesa Pushimesh
httptunnel-logo.html
Stemë HTTP-Tunnel
hurd_mf.html
Stemë Hurd në Metafont
jesus-cartoon.html
Karikaturë e Jezuit
kafa.html
Art GNU Abstrakt
license-logos.html
Logo Licencash GNU
listen.html
Gnu Me Kufje
lovchik-gnu.html
Krye GNU e Ngjyrosur
meditate.html
Gnu Pezull, Mendueshëm, Që i Bie Flautit
modern_art_gnu.html
Krye GNU në stil modern
nandakumar-gnu.html
Afishe “GNU-ja Jep Liri”
navaneeth-gnu.html
Afishe “Më Jepni Liri”
package-logos.html
Logo paketash GNU
philosophicalgnu.html
GNU Filozofik
philosoputer.html
Filozopjuter
plant-onion.html
Mbillni Qepë!
r4sh-gnu-vaporwave.html
Dizajn GNU Vaporwave
reiss-gnuhead.html
Krye GNU me ngjyrë
runfreegnu.html
Run Free Run GNU banner
santa-gnu.html
GNU si Babagjysh i Vitit të Ri
scowcroft.html
Personazhe GNU
sevinc-gnu-watercolor.html
Simboli i GNU-së Me Ngjyra Uji
skwetu-gnu-logo.html
Stemë e Salish GNU-së
skwid-wallpapers.html
Skica GNU
slickgnu.html
Stemë GNU e Hajthme
social.html
Stemë GNU Social
spiritoffreedom.html
Fryma e Lirisë
stallman-as-saint-ignucius.html
Stallman-i si Shën Ignucius
stark-gnuherd.html
Banderolë Kopeje Gnu-sh
supergnu-ascii.html
Super Gnu, si ASCII
sven-gnuhead.html
Krye GNU e Thjeshtuar
sventsitsky-sadgnu.html
GNU i trishtuar dhe Tux-i
techy-gnu-tux-bivouac.html
Gnu and Tux Bivouac
this-is-freedom-wallpaper.html
Sfond ekrani “This is Freedom”
Trisquel.html
Stema e Trisquel-it
usegnu.html
Përdorni 'GNU
wallpapers.html
Sfonde
whatsgnu.html
Ç’është GNU-ja
wilgus-gnutiling.html
GNU-Head Tiling wallpapers
winkler-gnu.html
Stemë Gnu Alternative
grafikë/bahlon
Krye GNU në 3D
grafikë/behroze
Butona GNU
grafikë/fsfsociety
Mbrëmje GNU
grafikë/gnu-and-freedo
GNU-ja dhe Freedo
grafikë/gnu-post
Figura për GNU Post
graphics/gnu-silhouette-logos
Stema GNU Siluetë
graphics/umsa
Núcleo GNU/Linux

ndihmë
Si të ndihmohet Projekti GNU dhe Lëvizja e Software-it të Lirë
evaluation.html
Vlerësim Software-i GNU
gnu-bucks-recipients.html
Përfitues të GNU Bucks
gnu-bucks.html
GNU Bucks
help-hardware.html
Si mund ta ndihmoni Projektin GNU: Hardware
help-javascript.html
Shkruani zgjerime që lidhen me sajtin, për të zëvendësuar kodin JavaScript të sajtit
linking-gnu.html
Lidhje e Projektit GNU në Internet
music-subtraction.html
Nevojitet një program i lirë që mund të përftojë muzikë sfond
priority-projects.html
Listë Projektesh Me Përparësi të Lartë Zgjerimi të GNU-së

licenca
Licenca
200104_seminar.html
Seminar i FSF-së: Studim dhe Analizë e Hollësishme e GPL-së dhe LGPL-së
210104_seminar.html
Seminar i FSF-së: Shembuj Pajtueshmërie me GPL-në dhe Etika Ligjore në Licencim Software-i të Lirë
agpl-3.0-standalone.html
GNU Affero General Public License
agpl-3.0.html
GNU Affero General Public License
autoconf-exception-3.0.html
Autoconf Configure Script Exception
bsd.html
Problemi me Licencën BSD
copyleft.html
Çfarë është Copyleft-i?
dsl.html
Design Science License
ecos-license.html
Licenca eCos version 2.0
eiffel-forum-license-2.html
Licenca Eiffel Forum, version 2
exceptions.html
Përjashtime te Licencat GNU
fdl-1.3-faq.html
FAQ mbi GFDL v1.3
fdl-1.3-standalone.html
GNU Free Documentation License v1.3
fdl-1.3.html
GNU Free Documentation License
fdl-howto-opt.html
Si të Përdoren Veçoritë Opsionale të GFDL-së
fdl-howto.html
Ndihmëza rreth Përdorimit të licencës GNU Free Documentation License
gcc-exception-3.0.html
GCC Runtime Library Exception 3.0
gcc-exception-3.1-faq.html
GCC Runtime Library Exception Rationale and FAQ
gcc-exception-3.1.html
GCC Runtime Library Exception
gpl-3.0-standalone.html
GNU General Public License v3.0
gpl-3.0.html
GNU General Public License
gpl-faq.html
Pyetje të Bëra Rëndom rreth Licencave GNU
gpl-howto.html
Si të Përdorni Licenca GNU për Software-in Tuaj
gpl-violation.html
Shkelje të Licencave GNU
gplv3-the-program.html
Çfarë Do Të Thotë “Programi” në GPLv3?
hessla.html
Problemet e HESSLA-s
identify-licenses-clearly.html
Për Hir të Qartësisë, Ju lutemi, Mos Thoni “Licencuar sipas GNU GPL 2”!
javascript-labels-rationale.html
JavaScript License Web Labels: Background and Rationale
javascript-labels.html
JavaScript License Web Labels
lgpl-3.0-standalone.html
GNU Lesser General Public License v3.0
lgpl-3.0.html
GNU Lesser General Public License
lgpl-java.html
LGPL-ja dhe Java
license-compatibility.html
Përputhje Licencash dhe Rilicencim
license-list.html
Licenca të Ndryshme dhe Komente rreth Tyre
license-recommendations.html
Si të zgjidhni një licencë për veprën tuaj
NYC_Seminars_Jan2004.html
Seminare FSF në 2004-n
quick-guide-gplv3.html
Udhërrëfyes i Shpejtë mbi GPLv3-in
recommended-copylefts.html
Licenca Copyleft të Rekomanduara
rms-why-gplv3.html
Pse ta Përmirësoni me GPLv3
translations.html
Përkthime Jo Zyrtare
why-affero-gpl.html
Ç’duhet Affero GPL-ja
why-assign.html
Pse FSF-ja Merr Dhënie të Drejtash Kopjimi nga Kontribuesit
why-gfdl.html
Pse botuesit do të duhej të përdornin licencën GNU FDL
why-not-lgpl.html
Pse do të duhej të mos përdornit Lesser GPL për librarinë tuaj të ardhshme
licenses/old-licenses
Licenca të Vjetra
fdl-1.1-standalone.html
GNU Free Documentation License v1.1
fdl-1.1-translations.html
Përkthime Jozyrtare të GNU FDL v1.1
fdl-1.1.html
GNU Free Documentation License, version 1.1
fdl-1.2-standalone.html
GNU Free Documentation License v1.2
fdl-1.2-translations.html
Përkthime Jozyrtare të GNU FDL v1.2
fdl-1.2.html
GNU Free Documentation License 1.2
gcc-exception-translations.html
Përkthime Jozyrtare për GCC Runtime Library Exception
gpl-1.0-standalone.html
GNU General Public License, version 1
gpl-1.0.html
GNU General Public License, version 1
gpl-2.0-faq.html
Pyetje të Bëra Rëndom rreth versionit 2 të GNU GPL-së
gpl-2.0-standalone.html
GNU General Public License v2.0
gpl-2.0-translations.html
Përkthime Jozyrtare të GNU GPL v2.0
gpl-2.0.html
GNU General Public License, version 2
lgpl-2.0-standalone.html
GNU Library General Public License v2.0
lgpl-2.0-translations.html
Përkthime Jozyrtare të LGPL v2.0
lgpl-2.0.html
GNU Library General Public License, version 2.0
lgpl-2.1-standalone.html
GNU Lesser General Public License v2.1
lgpl-2.1-translations.html
Përkthime Jozyrtare të LGPL v2.1
lgpl-2.1.html
GNU Lesser General Public License, version 2.1


doracak
Doracakë Internetorë mbi GNU-në
blurbs.html
GNU Package Blurbs

muzikë
Muzikë dhe Këngë GNU
blues-song.html
The Programmer's Blues
emacsvsvi.html
Emacs vs Vi
free-birthday-song.html
Kënga e Lirë e Ditëlindjes
free-firmware-song.html
Kënga e Firmware-it të Lirë
free-software-song.html
Kënga e Software-it të Lirë
gdb-song.html
Kënga e GDB-së
gnu-is-not-unix-song.html
GNU’s Not Unix (v1.2)
till_there_was_gnu.html
'Till There Was GNU
whole-gnu-world.html
A Whole GNU World
writing-fs-song.html
Shkrimi i Këngës së Software-it të Lirë

njerëz
GNU's Who
past-webmasters.html
Përgjegjës Sajti të Dikurshëm dhe të Tanishëm të GNU-së
rms.html
Faqja Personale e Richard Stallman-it …
speakers.html
Folës për GNU-në dhe Software-in e Lirë
webmeisters.html
Jemi Përgjegjësit e Sajtit të GNU-së!

filozofi
Filozofia e Projektit GNU
15-years-of-free-software.html
15 Vjet Software të Lirë
amazon-nat.html
Letra për Amazon-ën nga Nat-i
amazon-rms-tim.html
Letër e RMS-së për Tim O'Reilly-n
amazon.html
(E dikurshme) Bojkotoni Amazon-ën!
amazonpatent.html
Patenta në Shtetet e Bashkuara: 5,960,411
android-and-users-freedom.html
Android-i dhe Liria e Përdoruesit
anonymous-response.html
Përgjigje për Bashkëngjitjet Word
applying-free-sw-criteria.html
Aplikimi i Kriterit për Software të Lirë
apsl.html
Opinioni i FSF-së mbi licencën Apple Public Source License (APSL) 2.0
assigning-copyright.html
Kur një Shoqëri Kërkon të Drejtat Tuaja të Kopjimit
basic-freedoms.html
Liria e Fjalës, Shtypit dhe Shoqërimit në Internet
bdk.html
Balada e Dennis Karjala-s
bill-gates-and-other-communists.html
Bill Gates-i dhe Komunistë të Tjerë
boldrin-levine.html
Recension: Boldrin dhe Levine, “Kundër pronësisë intelektuale”
bug-nobody-allowed-to-understand.html
E Meta Që Askush S’Lejohet Ta Kuptojë
can-you-trust.html
A Mund T’i Zini Besë Kompjuterit Tuaj?
categories.html
Kategori Software të Lirë dhe Jo të Lirë
censoring-emacs.html
Censurim i Software-it Tim
compromise.html
Shmangia e Kompromiseve Shkatërrimtare
computing-progress.html
“Progres” Në Punën Me Kompjutera: Mirë dhe Keq
contradictory-support.html
Kujdes nga “Asistenca” Kontradiktore
copyright-and-globalization.html
Të drejta Kopjimi dhe Globalizëm në Epokën e Rrjeteve Kompjuterikë
copyright-versus-community-2000.html
Të drejtat e Kopjimit përballë Bashkësisë, në Epokën e Rrjeteve Kompjuterikë (2000)
copyright-versus-community.html
Të drejtat e Kopjimit përballë Bashkësisë, në Epokën e Rrjeteve Kompjuterikë
correcting-france-mistake.html
Ndreqje e Gabimit Tim mbi Ligjin Frëng
danger-of-software-patents.html
Rreziku i Patentave Mbi Software-in
dat.html
Rruga e Duhur për Tatimin e DAT-it
devils-advocate.html
Pse Avokati i Djallit Nuk Ndihmon të Arrihet e Vërteta
digital-inclusion-in-freedom.html
A Është Përfshirja Dixhitale një Gjë e Mirë? Si Mund të Garantojmë të Jetë e Tillë?
dmarti-patent.html
Reformë Patentash Që Sot! Dërgojini mesazh USPTO-së para 12 Prillit, 2001!
drdobbs-letter.html
Letër Kryeredaktorit të Dr. Dobb's Journal
ebooks-must-increase-freedom.html
E-librat duhet ta zgjerojnë lirinë tonë, jo ta ngushtojnë
ebooks.html
E-Books: Liri Ose Të Drejta Kopjimi
eldred-amicus.html
FSF's Brief Amicus Curiae, Eldred v. Ashcroft
enforcing-gpl.html
Zbatimi i GNU GPL-së
essays-and-articles.html
Ese dhe Artikuj
europes-unitary-patent.html
“Patenta e Njësuar” e Evropës Do të Mund të Thoshte Patenta të Pakufizuara Software-i
fighting-software-patents.html
Luftë Patentave të Software-it - Më Vete dhe Tok
fire.html
Vënia e zjarrit nën të drejta kopjimi!
floss-and-foss.html
FLOSS dhe FOSS
free-digital-society.html
Për një Shoqëri të Lirë Dixhitale - Çfarë e Bën Përfshirjen Dixhitale të Mirë ose të Keqe?
free-doc.html
Pse Software-i i Lirë Lyp Dokumentim të Lirë
free-hardware-designs.html
Hardware i Lirë dhe Dizajne të Lirë Hardware-i
free-open-overlap.html
Ç’lidhje ka mes Software-it të Lirë dhe Burimit të Hapur si Kategori Programesh
free-software-even-more-important.html
Software-i i Lirë Është Më i Rëndësishëm Tani
free-software-for-freedom.html
Pse “Software-i i Lirë” është më mirë se sa “Burimi i Hapët”
free-software-intro.html
Lëvizja për Software të Lirë
free-software-rocket.html
A duhet të Kenë Raketat Vetëm Software të Lirë? Software-i i Lirë dhe Pajisjet Shtëpiake
free-sw.html
Ç’është software-i i lirë?
free-world-notes.html
Shënime mbi Botën e Lirë
free-world.html
Vetëm një Botë e Lirë Mund të Përballet me Microsoft-in
freedom-or-copyright-old.html
Liri—apo Të drejta Kopjimi? (Version i Vjetër)
freedom-or-copyright.html
Liri—apo Të drejta Kopjimi?
freedom-or-power.html
Liri apo Pushtet?
fs-and-sustainable-development.html
Software i Lirë dhe Zhvillim i Qëndrueshëm
fs-motives.html
Arsye Për Shkrim Software-i të Lirë
fs-translations.html
Përkthime të termit “software i lirë”
funding-art-vs-funding-software.html
Financim Arti vs Financim Software-i
gates.html
It's not the Gates, it's the bars
gif.html
Pse Faqet Web të GNU-së Nuk Përmbajnë Kartela GIF
gnutella.html
Lidhur Me Gnutella-n
google-engineering-talk.html
GNU & The Free Software Foundation
government-free-software.html
Masa Që Qeveritë Mund T’i Përdorin për Promovimin e Software-it të Lirë
gpl-american-dream.html
GNU GPL-ja dhe Ëndrra Amerikane
gpl-american-way.html
GNU GPL-ja dhe Rruga Amerikane
greve-clown.html
Historia dhe Filozofia e Projektit GNU
guardian-article.html
Kundërshtimi i Direktivës Europiane Mbi Patenta Software-i
hackathons.html
Pse hackathon-et duhet të ngulin këmbë në software-in e lirë
hague.html
Dëm nga Haga
historical-apsl.html
Problemet me versione të vjetër të licencës Apple Public Source License (APSL)
ICT-for-prosperity.html
Mbrujtje e Zhvillimit Bashkëpunues në fushën e TIK-ut dhe Nisma për Mbrothësi Globale
imperfection-isnt-oppression.html
E papërsosur s’është njësoj me shtypjen
install-fest-devil.html
Festa Instalimi: Ç’të Bëhet lidhur me Ujdinë me Djallinë
ipjustice.html
Hidhni Poshtë Direktivën për Dënime Me Bazë IP-të
is-ever-good-use-nonfree-program.html
A Ka Ndonjë të Mirë Përdorimi i Një Progami Jo të Lirë?
java-trap.html
Të lirë, por Nën Vargonj - Kurthi Java
javascript-trap.html
Kurthi JavaScript
judge-internet-usage.html
Një Përdorues Me Mend E Gjykon Me Kujdes Çdo Skenar Përdorimi të Interneti
keep-control-of-your-computing.html
Mbani Kontrollin e Punimit Tuaj Në Kompjuter, Që të Mos Ju Kontrollojë Ai Ju!
kevin-cole-response.html
Letër Përgjigje për Bashkëngjitjet Word
kind-communication.html
Udhëzime GNU për Komunikime të Sjellshme
komongistan.html
Historia e Çuditshme e Përbashkistanit
(Si të shkërmoqet termi “pronësi intelektuale”)
kragen-software.html
Njerëz, Vende, Gjëra dhe Ide
latest-articles.html
Filozofia e Projektit GNU — Artikujt Më të Rinj
lessig-fsfs-intro.html
Hyrje në Free Software, Free Society: The Selected Essays of Richard M. Stallman
lest-codeplex-perplex.html
Lest CodePlex perplex
limit-patent-effect.html
Për Mbrojtjen nga Patentat të Fushës së Software-it
linux-gnu-freedom.html
Linux, GNU dhe Liri
loyal-computers.html
Ç’do të Thotë Që Kompjuteri Juaj të Jetë Besnik?
luispo-rms-interview.html
Intervistë me Richard Stallman-in (2001)
mcvoy.html
Faleminderit, Larry McVoy
microsoft-antitrust.html
Çështja Gjyqësore Antitrust Kundër Microsoft-it dhe Software-i i Lirë
microsoft-new-monopoly.html
Monopoli i Ri i Microsoft-it
microsoft-old.html
A është Microsoft-i Djalli Me Brirë? (Version i Vjetër)
microsoft-verdict.html
Mbi Verdiktin e Dhënë Ndaj Microsoft-it
microsoft.html
A është Microsoft-i Djalli Me Brirë?
misinterpreting-copyright.html
Keqinterpretim i Të drejtave të Kopjimit—Një Seri Gabimesh
moglen-harvard-speech-2004.html
Fjalë për gazetën Harvard Journal of Law & Technology
motif.html
Licenca Motif
motivation.html
Nga Studimet Shpërblimi Del Shpesh Jo Nxitës
ms-doj-tunney.html
Deklaratë e FSF-së në Përgjigje të Gjykimit Përfundimtar të Propozuar të Rishikuar për procesin Microsoft kundër Shteteve të Bashkuara
my_doom.html
MyDoom dhe Ju
netscape-npl-old.html
Rreth Netscape Public License (Versioni Origjinal)
netscape-npl.html
Rreth Netscape Public License
netscape.html
Netscape dhe Software-i i Lirë
network-services-arent-free-or-nonfree.html
Shërbimet e Rrjeteve S’janë të Lirë ose Jo të Lirë; Prej Tyre Dalin Çështje të Tjera
new-monopoly.html
Kongresi i ShBA-ve Kërcënon të Vendosë një Lloj të Ri Monopoli
nit-india.html
Fjalë mbi Software-in e Lirë (2004)
no-ip-ethos.html
Mos e Lini “Pronësinë Intelektuale” të Shtrembërojë Etikën Tuaj
no-word-attachments.html
Mund T’u Japim Fund Bashkëngjitjeve Word
nonfree-games.html
Lojëra jo të lira, nën DRM, për GNU/Linux: Të mira apo të këqija?
nonsoftware-copyleft.html
Zbatimi i Copyleft-it te të Dhëna Që S’janë Software
not-ipr.html
“Pronësi Intelektuale” Thatë? Ç’Mirazh Joshës!
open-source-misses-the-point.html
Pse Burimi i Hapur Nuk e Rrok Thelbin e Software-it të Lirë
opposing-drm.html
Kundër Keqadministrimit të të Drejtave Dixhitale
(Ose, siç e quajmë ne, Digital Restrictions Management - Administrim Dixhital i Kufizimeve)
ough-interview.html
Një intervistë për OUGH!
patent-practice-panel.html
New Developments in Patent Practice: Assessing the Risks and Cost of Portfolio Licensing and Hold-ups
patent-reform-is-not-enough.html
Reforma e Patentave S’mjafton
ph-breadcrumb.html
phone-anonymous-payment.html
Pagesë Anonime Që Nga Telefoni
pirate-party.html
Në Ç’Mënyrë Platforma e Partisë Pirate Suedeze Kthehet Kundër Software-it të Lirë
plan-nine.html
Problemet e Licencës Plan 9 (I hershmi)
posting-videos.html
Postim Videosh
practical.html
Përparësitë e software-it të lirë
pragmatic.html
Copyleft-i: Idealizëm Pragmatik
privacyaction.html
Mbroni Privatësinë Postare
programs-must-not-limit-freedom-to-run.html
Pse programet s’duhet ta kufizojnë lirinë për xhirimin e tyre
protecting.html
Ndihmoni të Mbrohen të Drejtat për Shkrim Qoftë Software-i të Lirë, Qoftë Jo të Lirë
public-domain-manifesto.html
Pse S’do Ta Nënshkruaj Manifestin e Përkatësisë Publike
push-copyright-aside.html
Shkenca Duhet T’i Lërë Mënjanë Të Drejtat e Kopjimit
reevaluating-copyright.html
Rivlerësim i Të Drejtave të Kopjimit: Publikja Duhet të Ketë Përparësi
rieti.html
E ardhmja e Jiyuna Software-it
right-to-read.html
E drejta e Leximit
rms-aj.html
Richard Stallman, Intervistuar të Nesërmen e Prostestave Mbarëbotërore kundër SOPA/PIPA
rms-comment-longs-article.html
Komente mbi Artikullin e Roderick Long-ut
rms-hack.html
Bashkësia dhe Etika e Hacker-ave
rms-interview-edinburgh.html
Intervistë me Richard Stallman-in, Edinburg, 2004
rms-kernel-trap-interview.html
Intervistë me Richard Stallman-in, KernelTrap.org, 2005
rms-kol.html
Fjalë mbi Software-in e Lirë dhe Qeverinë e Bengalit Perëndimor
rms-nyu-2001-transcript.html
Software i Lirë: Liri dhe Bashkëpunim
rms-on-radio-nz.html
RMS në Radio New Zealand
rms-patents.html
Zgjidhje të Problemit të Patentave mbi Software-in
rms-pavia-doctoral-address.html
Fjala Në Pavia Me Rastin e Dhënies Doktor Honoris Causa: Risia është Dytësore Kur Bëhet Fjalë për Lirinë
rtlinux-patent.html
Version i përputhshëm me GPL-në i licencës RTLinux Open Patent License për Punime
savingeurope.html
Shpëtimi i Evropës nga Patentat mbi Software-in
saying-no-even-once.html
T’i thuhet “Jo”, qoftë edhe një herë, punës së padrejtë në kompjuter përbën ndihmë
second-sight.html
Software-i i Lirë dhe (e-)Qeveria
self-interest.html
Interes vetjak
selling-exceptions.html
Shitje Përjashtimesh nga GNU GPL
selling.html
Të shesësh Software të Lirë
shouldbefree.html
Pse Software-i do të Duhej të Ishte i Lirë
social-inertia.html
Kapërcimi i Inercisë Shoqërore
software-libre-commercial-viability.html
Software-i i Lirë dhe të Qenët i Tregtueshëm
software-literary-patents.html
Patenta Software-i dhe Patenta Letrare
software-patents.html
Patenta Software-i — Pengesa për Zhvillim Software-i
speeches-and-interviews.html
Fjalime dhe Intervista
stallman-kth.html
Leksion i RMS-së në KTH (Suedi), 1986
stallman-mec-india.html
Rreziku i Patentave Mbi Software-in (2001)
stallmans-law.html
Ligji i Stallman-it
stophr3028.html
Stop H.R. 3028 - Mbroni Rrjetin - Ndalini Monopolistët e Shenjave Tregtare
sun-in-night-time.html
Incidenti Kurioz i Diellit Natën
surveillance-testimony.html
Dëshmi Survejimi
surveillance-vs-democracy.html
Sa Përgjim Mund të Përballojë Demokracia?
technological-neutrality.html
Asnjanësia Teknologjike dhe Software-i i Lirë
the-danger-of-ebooks.html
Rreziku i E-Librave
the-law-of-success-2.html
Ligji i Suksesit 2.0: Intervistë me Richard Stallman-in
the-moral-and-the-legal.html
Moralja dhe Ligjorja
the-root-of-this-problem.html
Problemi Është Software-i i Kontrolluar Nga Hartuesit e Tij
third-party-ideas.html
Ide Nga Palë të Treta
tivoization.html
Tivo-izim
trivial-patent.html
Anatomia e Një Patente Triviale - Projekti GNU
ubuntu-spyware.html
Ubuntu Spyware: Ç’Duhet Bërë?
ucita.html
Psed Duhet Ta Luftojmë UCITA-n
udi.html
Lëvizja për Software të Lirë dhe UDI
university.html
Si të Hidhni Në Qarkullim Software të Lirë, Nëse Punoni Në një Universitet
upgrade-windows.html
Cila Është Rruga e Drejtë e Përmirësimit të një Instalimi të Windows-it?
uruguay.html
Mësim prej Uruguajit
use-free-software.html
Bashkësia e Software-it të Lirë Pas 20 Vjetësh:
using-gfdl.html
Përdorimi i GNU FDL-së
vaccination.html
Kod Viral dhe Vaksinim
w3c-patent.html
Pozicioni i FSF-së lidhur me Politikën e Patentave “Pa Pagesë” të Konsorciumit W3
wassenaar.html
Marrëveshja Wassenaar
whats-wrong-with-youtube.html
Ku Qëndron e Keqja me YouTube-in
when-free-depends-on-nonfree.html
Kur Software-i i Lirë Varet nga Jo i Liri
when-free-software-isnt-practically-superior.html
Kur Software-i i Lirë S’është (Praktikisht) Superior
who-does-that-server-really-serve.html
Kujt i shërben në të vërtetë ai shërbyes?
why-audio-format-matters.html
Pse Formati Audio Ka Rëndësi
why-call-it-the-swindle.html
Why Call It The Swindle?
why-copyleft.html
Përse Duhet Copyleft-i?
why-free.html
Pse Software-i i Lirë S’do të Duhej të Kishte Pronarë
wipo-PublicAwarenessOfCopyright-2002.html
Ndërgjegjësim Publik mbi Të drejtat e Kopjimit, WIPO, Qershor 2002
words-to-avoid.html
Fjalë Që Duhen Shmangur (ose Përdorur me Kujdes) Ngaqë Janë Me Spec ose Ngatërruese
wsis-2003.html
Fjala në WSIS, 16 Korrik 2003
wsis.html
Kuvendi Botëror i Shoqërisë së Informacionit
wwworst-app-store.html
The WWWorst App Store
x.html
Gracka e Sistemit X të Dritareve
you-the-problem-tpm2-solves.html
Ju, Problemi Që Zgjidh TPM2
your-freedom-needs-free-software.html
Liria Juaj Lyp Software të Lirë
filozofi/economics_frank
frank.html
A e Ndrydh Bashkëpunimin Studimi i Ekonomisë?
filozofi/sco
Pozicioni i FSF-së lidhur me sulmet e SCO-së ndaj Software-it të Lirë
questioning-sco.html
Pyetje rreth SCO-së: Një Vështrim i Zorshëm në Pretendime të Mjegullta
sco-gnu-linux.html
SCO-ja, GNU-ja dhe Linux-i
sco-preemption.html
SCO Scuttles Sense, Claiming GPL Invalidity
sco-v-ibm.html
Deklaratë e FSF-së lidhur me çështjen SCO v. IBM
sco-without-fear.html
SCO: Pa Frikë dhe Pa Kërkime
subpoena.html
The SCO Subpoena of FSF

prep
Informacione mbi Projektin GNU
ftp.html
Listë Pasqyrash të GNU-së
prep/maintain
index.html
Informacione për mirëmbajtës të software-it GNU
maintain.html
Informacione për Mirëmbajtës të Software-it GNU
prep/standarde
index.html
Standarde GNU për Kodimin
standards.html
Standarde GNU për Kodimin

për shtypin
Informacione FSF dhe GNU për Shtypin
2001-05-04-GPL.html
Licenca GNU General Public License Mbron Liritë e Software-it
2001-05-25-NYU.html
Richard Stallman Mban një Fjalë në NYU, Kundër Sulmit të Mundie-it ndaj Software-it të Lirë
2001-06-18-GCC.html
Hidhet Në Qarkullim GNU Compiler Collection Version 3.0
2001-06-28-USENIX.html
Projekti GNU dhe Programuesit e Kerberos-it Marrin Çmimin Prestigjioz USENIX Achievement Awards
2001-07-09-DotGNU-Mono.html
FSF-ja Njofton Përkrahjen e Projekteve të Software-it të Lirë për Zëvendësimin e Përbërësve nga Microsoft .NET
2001-07-20-FSF-India.html
Richard Stallman Përuron Free Software Foundation-India, Degën e Parë në Azi të Free Software Foundation-it
2001-09-18-RTLinux.html
FSF-ja dhe FSMLabs arrijnë marrëveshje mbi version të përputhshëm me GPL-në të licencës RTLinux Open Patent License
2001-09-24-CPI.html
Richard Stallman dhe Eben Moglen do të Flasin në Konferencën për Software të Lirë të organizuar nga Cyberspace Policy Institute i GWU-së
2001-10-12-bayonne.html
Free Software Foundation Njofton Versionin e 7-të të Rëndësishëm të GNU Bayonne-it
2001-10-22-Emacs.html
FSF-ja Njofton Versionin 21 të Mjedisit GNU Emacs për Përpunime
2001-12-03-Takeda.html
Richard Stallman Fiton Çmimin Prestigjioz Takeda për 2001-shin
2002-01-29-MS-DOJ.html
FSF Files Statement on Microsoft Judgment under Tunney Act
2002-02-16-FSF-Award.html
Guido van Rossum Vlerësohet me Çmimin e Free Software Foundation-it për Shtyrjen Përpara të Software-it të Lirë
2002-02-26-MySQL.html
Avokati dhe Anëtari i Këshillit Drejtues të FSF-së Si Dëshmitar Ekspert në një Çështje Gjyqësore Lidhur me GNU GPL-në
2002-03-01-pi-MySQL.html
Judge Saris defers GNU GPL Questions for Trial in MySQL vs. Progress Software
2002-03-05-DCL-GNUE.html
Projektet GNU Enterprise dhe Double Choco Latte Shkrihen Në Një Për të Përshpjetuar më Tej Oferta Aplikacionesh Software i Lirë Për Ndërmarrje
2002-03-18-digitalspeech.html
Free Software Foundation Ofron Burime për Projektin Fjala Dixhitale
2002-03-19-Affero.html
Free Software Foundation Njofton Përkrahjen e licencës Affero General Public License, Licenca e Parë “Copyleft” për Shërbime Web
2002-04-11-ms-patent.html
Microsoft-i Sulmon Programues të Software-it të Lirë me Licencë të Re
2002-05-21-eldred-brief.html
Free Software Foundation Files Brief Amicus Curiae in Eldred v. Aschroft Supreme Court Case
2002-08-01-sf-fundraiser.html
Affero Hosts "Full Tilt for Software Freedom", a Benefit for Free Software Foundation on Wednesday, August, 14 2002 in San Francisco
2002-08-26-freenode.html
Projekti GNU Do të Përdorë Freenode-in si Rrjetin e Vet Zyrtar IRC
2002-09-03-bayonne.html
Hidhet në Qarkullim GNU Bayonne 1.0; GNU Telephony Server u jep liri bizneseve, ndërmarrjeve të mëdha dhe operatorëve telefonikë komercialë
2002-11-12-mysql.html
Dhurim nga MySQL AB Në Përkrahje të Laboratorit të FSF-së për Përputhje me GPL-në
2003-02-08-award.html
Profesorit Lawrence Lessig i Akordohet Çmimi i FSF-së 2002 për Shpënien Përpara të Software-it të Lirë
2003-03-27-patron.html
FSF-ja Njofton Programin për Patronazh Korporate
2003-11-19-Microsoft-CA.html
FSF-ja i Nxit Kalifornianët të Përkrahin Lirinë e Software-it përmes Kuponëve Microsoft
2004-01-02-nyc-seminars.html
FSF-ja Do të Mbajë Seminare Licencimi Software-i të Lirë dhe Diskutime rreth SCO v. IBM, në Nju Jork
2004-01-14-record-straight.html
Setting the Record Straight: The Free Software Foundation, the General Public License and SCO versus IBM
gnome-1.0.html
GNOME 1.0
mysql-affidavit.html
Affidavit of Eben Moglen on Progress Software vs. MySQL AB Preliminary Injunction Hearing

proprietary
Software-i Pronësor Shpesh Është Malware
all.html
Shtesa te Ndarja Malware
malware-adobe.html
Software-i Adobe është Malware
malware-amazon.html
Software-i i Amazon-ës Është Malware
malware-apple.html
Sistemet Operative të Apple-it Janë Malware
malware-appliances.html
Malware në Pajisje
malware-cars.html
Malware Në Automjete
malware-edtech.html
Malware në Teknologji Edukative
malware-games.html
Malware në Lojëra
malware-google.html
Software-i i Google-it Është Malware
malware-in-online-conferencing.html
Malware në Programe për Konferenca Internetore
malware-microsoft.html
Software-i i Microsoft-it është Malware
malware-mobiles.html
Malware në Pajisje Celulare
malware-webpages.html
Malware në faqe Web
potential-malware.html
Malware Potencial
proprietary-addictions.html
Varësi Pronësore
proprietary-back-doors.html
Deriçka Pronësore
proprietary-censorship.html
Censurë Pronësore
proprietary-coercion.html
Shtrëngim Pronësor
proprietary-coverups.html
Fshehje Pronësore
proprietary-deception.html
Mashtrim Pronësor
proprietary-drm.html
DRM Pronësore
proprietary-fraud.html
Mashtrim Pronësor
proprietary-incompatibility.html
Mospërputhje Pronësore
proprietary-insecurity.html
Pasiguri Pronësore
proprietary-interference.html
Interferencë Pronësore
proprietary-jails.html
Burgje Pronësorë
proprietary-manipulation.html
Manipulim Pronësor
proprietary-obsolescence.html
Vjetrim Pronësor
proprietary-sabotage.html
Sabotim Pronësor
proprietary-subscriptions.html
Pajtime Pronësore
proprietary-surveillance.html
Survejim Pronësor
proprietary-tethers.html
Kapistra Pronësore
proprietary-tyrants.html
Tiranë Pronësorë

shërbyes
Rreth Shërbyesve GNU
irc-rules.html
Rregulla dhe udhëzime për kanalet zyrtare IRC mbi GNU-në dhe FSF-në
mirror.html
Përdorim dhe xhirim pasqyrash
select-language.html
Përzgjidhni gjuhën
takeaction.html
Hidhuni Në Veprim
tasks.html
Punë që duhen bërë për www.gnu.org
trans-map.html
Listë e përkthimeve
shërbyes/burime
Burime Mjetesh Shërbyesi
shërbyes/standarde
boilerplate.html
Gjedhe faqeje të përgjithshme për GNU-në
boilerplate_graphics.html
Figurë
gnu-website-guidelines.html
Udhëzime Sajti GNU
proprietary-guidelines.html
Udhëzime parashtrimesh për faqe te /proprietary
README.editors.html
Udhëzime për Krijim Faqesh Web te www.gnu.org
README.translations.html
Udhërrëfyes Mbi Përkthimin e Faqeve Web te www.gnu.org
README.webmastering.html
Udhëzime për Përgjegjës Web të GNU-së
webmaster-quiz.html
Provë për Vullnetar Webmaster
shërbyes/standarde/përkthime
interpreters-guide.html
Udhërrëfyes Përkthyesish
po-how-to.html
Si të Përkthehet Duke Përdorur Kartela PO

software
Shkarkojeni GNU-në
devel.html
Burime GNU për Programim
for-ios.html
Software i Lirë për iOS
for-windows.html
Software i Lirë për Windows
free-software-for-education.html
Software i Lirë për Arsimin
gethelp.html
Si të kihet ndihmë rreth software-it GNU
maintainer-tips.html
Ndihmëza për mirëmbajtës të rinj të GNU-së
oldgnupkgs.html
proposed-new-repo-criteria.html
Kriteri për depo etike GNU - përditësime të propozuara
README.accounts.html
Llogari te makinat GNU
recent-releases.html
Hedhje Software-i Në Qarkullim Së Fundi
reliability.html
Software-i i Lirë është Më i Besueshëm!
repo-criteria-evaluation.html
Plotësim Kriteresh Për Depo Etike GNU
repo-criteria.html
Kriteri për depo etike GNU
year2000-list.html
Sistemi Operativ GNU dhe Problemet e Vitit 2000
year2000.html
Software-i GNU në Vitin 2000

dëshmi
Dëshmi GNU
reliable.html
Software-i i Lirë Është i Besueshëm
supported.html
Software-i i Lirë Ka Përkrahje
testimonial_cadcam.html
Dëshmi GNU—Programime për CAD/CAM
testimonial_HIRLAM.html
Dëshmi GNU—Konsorciumi HIRLAM
testimonial_media.html
Dëshmi GNU—Alexander Ewering
testimonial_mondrup.html
Dëshmi GNU—Christian Mondrup
testimonial_research_ships.html
Dëshmi GNU—Robert E. A. Harvey
useful.html
Software-i i Lirë është i Dobishëm

thankgnus
Faleminderit nga GNU-ja
1997supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 1997-n
1998supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 1998-n
1999.html
Listë e Përkrahësve të FSF-së, për 1999-n
1999supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 1999-n
2000supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2000-shin
2001supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2001-shin
2002supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2002-shin
2003supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2003-shin
2004supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2004-in
2005supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2005-n
2006supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2006-n
2007supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2007-n
2008supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2008-n
2009supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2009-n
2010supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2010-n
2011supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja për, 2011-n
2012supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2012-n
2013supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2013-n
2014supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2014-n
2015supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2015-n
2016supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2016-n
2017supporters.html
Falënderime nga GNU, për 2017-n
2018supporters.html
Falënderime nga GNU, për 2018-n
2019supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2019-n
2020supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2000-shin
2021supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2021-shin
2022supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2022-shin
2023supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2023-shin
2024supporters.html
Faleminderit nga GNU-ja, për 2024-shin
thankgnus.old.html
Falënderime të Mëparshme nga GNU-ja

usenet
gnUSENET gnu.*

[drejtori të nivelit të epërm: përdorim nga persona me aftësi të kufizuara audio-video çmim buletine kontakt shpërndarje dokumentim edukim enciklopedi veprimtari zbavitje gnu gnu40 art grafik ndihmë licenca lidhje doracak muzikë njerëz filozofi prep shtyp pronësore shërbyes software testimonials thankgnus usenet]